Meer over Activiteiten

Workshops (locatie Amersfoort)

1. Actief 1 - Allesbal - Ernst van Grol, Arco Verhoeks en Ard-Jan Kaan
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt.
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

2. Actief 2 - Volleybal - Ernst van Grol, Arco Verhoeks en Ard-Jan Kaan
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt.
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

3. Actief 3 - Verrassing - Ernst van Grol, Arco Verhoeks en Ard-Jan Kaan
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt. Wil je meedoen, zorg dan dat je sportkleding en –schoenen meeneemt naar de jongerendag!
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

4. Creatief – Ingrid Redeker
Vind jij het leuk om met je handen bezig te zijn en iets moois te maken? Dan is deze creatieve workshop iets voor jou! Wat we precies gaan maken is nog een verrassing, maar het is voor iedereen haalbaar, niet te ingewikkeld dus. Lijkt het je wat? Dan hopen we je D.V. 9 maart te zien.

5. Stormbaan –  Ernst van Grol, Arco Verhoeks en Ard-Jan Kaan
In deze workshop wordt je doorzettingsvermogen op de proef gesteld; Heb je echt wel zo’n uithoudingsvermogen waar je over opschept of van droomt? Of moet je misschien alleen maar zorgen dat je de slimste bent. Ga je de uitdaging aan?
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

6. Ver dienen in de zending - Maarten Kramer
Zending! Denk mee in deze workshop over hoe je een nieuw zendingsveld opstart en wat daar allemaal bij komt kijken. Durf jij de uitdaging aan? Misschien schuilt er wel een échte zendingspionier in jou!

7. Love has a price - Henco van Ee / Steven Middelkoop 
Het leger. Iedereen heeft er wel over gehoord of gelezen. Militairen worden wel eens omschreven als mannen en vrouwen die ons land dienen. Valt ons land wel te dienen als militair, er is geen oorlog? Wat doet een militair op uitzending? Kun je als christen militair zijn? Tijdens deze boeiende workshop krijg je een goed beeld van hoe het is om als christen militair te dienen in het leger. In Nederland, maar zeker ook daarbuiten. 

8. Dienen in het leger – Kees van Rossum
Het leger. Iedereen heeft er wel over gehoord of gelezen. Militairen worden weleens omschreven als mannen en vrouwen die ons land dienen. Valt er in ons land wel te dienen als militiar? Er is immers geen oorlog. Wat doet een militair op uitzending? Kun je als christen militair zijn? Tijdens deze boeiende workshop krijg je een goed beeld van hoe het is om als christen militair te dienen in het leger. In Nederland, maar zeker ook daarbuiten.  

9. In dienst! – ds. W.J.C. van Blijderveen
Wie dien jij? De HEERE, jezelf of de duivel? Ben je een trouw soldaat in het leger van Christus? Of ben je misschien een deserteur, een dienstweigeraar? Of heb je misschien zelfs wel je diensten aangeboden aan de vijand? En... wat heeft het het feit dat jij gedoopt bent in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest hiermee te maken? Over deze vragen wil ik graag met je nadenken in de workshop.  

10. Hoe lees je je Bijbel? – kand. D.H.J. Folkers
Deze workshop gaat over één van de belangrijkste dingen van het christenleven: bijbel lezen. Door de Bijbel praat de Heere met je! Vind je het moeilijk om tijd te nemen om de bijbel te lezen? Vind je het moeilijk om goed te begrijpen wat je leest? Wil je graag weten hoe je stille tijd kunt houden?Tijdens deze workshop gaan we met die vragen aan de slag. Want het is belangrijk dat je van bijbel lezen een vast patroon in je leven maakt! We gaan met elkaar op zoek naar praktische tips waar je echt wat aan hebt. 

11. Helemaal vastgelopen?! – stichting Ontmoeting
Mensen die zijn vastgelopen worden door stichting Ontmoeting ondersteund om hun leven weer op orde te krijgen. De medewerkers van Ontmoeting leren hen om weer op eigen benen te staan, relaties te onderhouden en om de juiste keuzes te maken. Zo krijgen ze wer perspectief in hun leven. Ben jij benieuwd naar het levensverhaal van een van deze cliënten? Dan ben je van harte welkom bij deze workshop!