Meer over Activiteiten

Workshops (locatie Rotterdam)

1. Actief 1 - Allesbal - Stephan Kievit en Paul Knöps
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt.
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

2. Actief 2 - Volleybal - Stephan Kievit en Paul Knöps
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt.
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

3. Actief 3 - Verrassing - Stephan Kievit en Paul Knöps
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt. Wil je meedoen, zorg dan dat je sportkleding en –schoenen meeneemt naar de jongerendag!
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

4. Creatief – Carolien van den Berge
Ha creatievelingen, nadat je veel gehoord hebt over het thema 'verdienen', vind je het vast leuk om een mooi aandenken aan deze dag te maken. Dat kan! Bij de creatieve workshop maken we van een dienblad een krijtbordje waarop je mooie quotes of dingen die je niet moet vergeten kunt opschrijven. Je gaat na deze workshop naar huis met een veranderd dienblad dat op veel manieren te gebruiken is, waardoor je alles van deze dag niet snel zult vergeten. Van harte welkom!

5. Stormbaan –  Stephan Kiviet en Paul Knöps
In deze workshop wordt je doorzettingsvermogen op de proef gesteld; Heb je echt wel zo’n uithoudingsvermogen waar je over opschept of van droomt? Of moet je misschien alleen maar zorgen dat je de slimste bent. Ga je de uitdaging aan?
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

6. Ver dienen in de zending - Maarten Kramer
Zending! Denk mee in deze workshop over hoe je een nieuw zendingsveld opstart en wat daar allemaal bij komt kijken. Durf jij de uitdaging aan? Misschien schuilt er wel een échte zendingspionier in jou!

7. Love has a price - Henco van Ee /  Steven Middelkoop
Verliefd worden is geweldig. Zag je eerst allerlei meiden, nu valt die ene je op. Vond je eerst allerlei jongens aardig, nu vind je er een heel erg leuk. Ongemerkt volg je de ander met je ogen, of zorg je dat jullie op hetzelfde moment ergens zijn. Je probeert contact te maken, of regelt dit via een vriend(in). Spannend allemaal. Echte liefde gaat niet alleen over wat je wilt hebben, maar vooral over wat je geeft. Je hebt alles voor de ander over. Of…? Betekent liefde dat je alles doet wat hij of zij wil? Samen denken we na over dienende liefde. Want dan ben je pas echt leuk!

8. Dienen in het leger – n.n.b.
Het leger. Iedereen heeft er wel over gehoord of gelezen. Militairen worden weleens omschreven als mannen en vrouwen die ons land dienen. Valt er in ons land wel te dienen als militiar? Er is immers geen oorlog. Wat doet een militair op uitzending? Kun je als christen militair zijn? Tijdens deze boeiende workshop krijg je een goed beeld van hoe het is om als christen militair te dienen in het leger. In Nederland, maar zeker ook daarbuiten.

9. In dienst! – ds. J.C. den Ouden
Wie dien jij? De HEERE, jezelf of de duivel? Ben je een trouw soldaat in het leger van Christus? Of ben je misschien een deserteur, een dienstweigeraar? Of heb je misschien zelfs wel je diensten aangeboden aan de vijand? En... wat heeft het het feit dat jij gedoopt bent in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest hiermee te maken? Over deze vragen wil ik graag met je nadenken in de workshop.  

10. Hoe lees je je Bijbel? - ds. T.A. Bakker
Deze workshop gaat over één van de belangrijkste dingen van het christenleven: bijbel lezen. Door de Bijbel praat de Heere met je! Vind je het moeilijk om tijd te nemen om de bijbel te lezen? Vind je het moeilijk om goed te begrijpen wat je leest? Wil je graag weten hoe je stille tijd kunt houden?Tijdens deze workshop gaan we met die vragen aan de slag. Want het is belangrijk dat je van bijbel lezen een vast patroon in je leven maakt! We gaan met elkaar op zoek naar praktische tips waar je echt wat aan hebt. 

11. Helemaal vastgelopen?! – stichting Ontmoeting
Mensen die zijn vastgelopen worden door stichting Ontmoeting ondersteund om hun leven weer op orde te krijgen. De medewerkers van Ontmoeting leren hen om weer op eigen benen te staan, relaties te onderhouden en om de juiste keuzes te maken. Zo krijgen ze wer perspectief in hun leven. Ben jij benieuwd naar het levensverhaal van een van deze cliënten? Dan ben je van harte welkom bij deze workshop!