Meer over Activiteiten

Nagenieten

Maandagmiddag 24 april verzamelde zich een groep jongeren in Woudenberg. Allemaal namen ze deel aan het kamp 15+ van de HHJO. Het kamp startte met een survival. Elk groepje tieners kreeg een heus vaandel mee. Er werden kogels gestoten, ketels kokende olie gedragen, geschoten met pijl en boog, haardhout gezaagd en zand gehapt. Na dit eerste activiteit kenden de groepjes tieners elkaar al stukken beter. ’s Avonds vertelde Lenard Prins, directeur van een recherchebureau, ons meer over omgaan met ‘vertrouwen’, het thema van het kamp. Hij vertelde ons hoe hij vertrouwt op de Heere in het ingewikkelde werk dat hij mag doen. De eerste kampdag werd afgesloten met een avondspel, waarbij de jongeren uitgedaagd werden om een misdaad op te lossen rondom het Henschotermeer.

De dinsdag begon met een ochtendappel voorafgaand aan het ontbijt. Daarbij werden alle slaperige spieren flink losgemaakt. Na het ontbijt dachten de jongeren in hun stille tijd persoonlijk na over een gebeurtenis uit het leven van Noach: de instelling van de regenboog, een teken van trouw dat de Heere aan Noach gaf. Halverwege de morgen stond er een interactieve Bijbelstudie gepland. Eerst dachten de jongeren in groepen na over specifieke Bijbelgedeelten die alles met trouw en vertrouwen te maken hebben. Daarna gingen de groepen actief aan de slag om het gekregen Bijbelgedeelte te vertalen naar de huidige tijd. Er een lunchpauze nagespeeld binnen een onchristelijk bedrijf, waarbij een christelijke werknemer uitkwam voor zijn geloof in God. Er werd een situatie gespeeld waarin een persoon steeds wantrouwender werd naar zijn omgeving. In elke voordracht kwam het thema ‘vertrouwen’ of ‘trouw’ naar voren.

’s Middags was er een zeskamp georganiseerd met allerlei spellen rondom ‘vertrouwen’. De jongeren klommen over een wiebelende ladder, die vastgebonden was touwen die de andere groepsleden vasthielden. Anderen lieten zich ondersteboven kantelen in het vertrouwen dat hun groepsgenoten hen goed vast zouden houden. Het werd een actieve, maar ontspannen middag. ’s Avonds dacht ds. K.J. Kaptein met de tieners na over Gods trouw in het leven van Noach. Ook vertelde de predikant hoe hij Gods trouw zelf in zijn eigen leven ervaren had. De lezing werd in kleine groepjes besproken. De avond werd afgesloten met een dropping in de donkere omgeving van Woudenberg, Maarn en Doorn.

Op woensdagmorgen werd na het ontbijt het kamp afgesloten. Daarna werd het kampgebouw grondig schoongemaakt. Nadat alle sanitair, bedden, zalen en vloeren weer schoon waren, vulden de jongeren feedbackbladen voor elkaar in, waarbij elk groepje voor zijn groepsgenoten een feedbackpunt opschreef n.a.v. het kamp. Daarna werden alle jongeren opgehaald om weer terug te reizen naar IJsselmuiden, Emst, Waarder, Ouddorp of andere plaatsen.

De werkgroep ziet terug op een mooi en gezellig kamp!

Bekijk hier de foto’s!