Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Een opgeruimde kast

Landelijke actie

Een opgeruimde kast

Een blik in mijn kast vertelt me dat het tijd om op te ruimen. Er komt van alles tevoorschijn. Kleding, schriften, oude opladers, boeken, spellen, verjaardagscadeaus, foto’s van vroeger, een zak snoep en zelfs mijn laptop van vijf jaar geleden. Terwijl ik mijn kast leegmaak, verbaas ik me over wat ik allemaal bewaard heb. Wat heeft het voor zin om die oude laptop te bewaren? Hij is kapot! Dat stapeltje boeken? Nog nooit gelezen.

Cultuurverschillen

Landelijke actie

Cultuurverschillen

Hoi hoi! Ik ben Hanna en heb drie en half jaar in Malawi gewoond. Voor mij is dit een heel bijzondere tijd geweest. Een andere taal, een ander klimaat en een heel andere cultuur. Ik wil jullie daar een aantal voorbeelden van geven.

Persoonlijk Woord voor ieder kind

Landelijke actie

Persoonlijk Woord voor ieder kind

Het Woord van God doorgeven aan je kinderen. Hoe doe je dat precies? We hebben de zegen dat we allebei zijn opgevoed met de Bijbel. We willen u en jou een inkijkje geven in hoe we in ons gezin de huisgodsdienst vormgeven.

Een krukje als troon

Landelijke actie

Een krukje als troon

Bij binnenkomst in het huis van Jacob en Albertine Karels in Ede zie je nog een aantal Tanzaniaanse elementen; in de boekenkast een houten olifant, een handgeschilderde Tanzaniaanse canvas, een typisch Tanzaniaans krukje bij de tafel. Spullen die aan de tijd herinneren dat ze met hun vier zoons in Tanzania hebben gewoond. In 2009 werden ze vanuit de Hersteld Hervormde Gemeente Ede uitgezonden voor Wycliffe Bijbelvertalers naar Tanzania. Inmiddels zijn ze twee jaar terug op Nederlandse bodem, maar digitaal nog steeds verbonden met het vertaalteam in Tanzania.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid