Voor leidinggevenden

Het coronavirus heeft impact op het jeugdwerk. Veel zondagscholen, kinderclubs en jeugdverenigingen zijn (tijdelijk) gestopt. Hoe kun je als leidinggevende toch het contact onderhouden met de kinderen en jongeren binnen de gemeente? Wij delen graag ideeën met je. Heb je zelf ideeën, laat ze ons alsjeblieft weten.

Persoonlijk contact

Vooral in deze tijd is het belangrijk contact te houden met de kinderen en jongeren. Maak bijvoorbeeld een videoboodschap en deel deze in een Whatsappgroep. Of stuur een e-mail met een persoonlijk bericht. 

Sterk  online

Als vereniging kun je in deze crisistijd veel voor anderen betekenen. De HHJO heeft in de afgelopen periode twee digitale inspiratiemomenten georganiseerd. Deze avonden hadden de titel 'Sterk online' en leidinggevenden uit het hele land deden mee. De eerst ging over hoe verbinding gelegd kan worden en de tweede over het organiseren van ontspanning op afstand. Er zijn veel ideeën, ervaringen en tips gedeeld. Deze heeft de HHJO verzameld en zijn te downloaden. 

Sterk online – hoe leg ik verbinding? 
Waarom is contact leggen met kinderen en jongeren belangrijk? Welke mogelijkheden zijn er voor digitale groepsbijeenkomsten? Welke programma’s zijn er te kiezen en waar moet je op letten? Wat is voor jou een drempel? Wat heb je nodig om online sterker te worden? Hierover gaan we met elkaar in gesprek.

Sterk online – hoe organiseer ik ontspanning? 
Waarom is een gezonde balans tussen bezinning en ontspanning belangrijk? Welke opties zijn er om op afstand ontspannende activiteiten te organiseren? Do’s en don’ts werden met elkaar gedeeld.

Online Bijbelstudies

In veel gemeenten wordt het al gedaan: een online Bijbelstudie. Speciaal daarvoor maakte de HHJO een aantal online Bijbelstudies voor jongeren. Mooi om deze Bijbelstudies in een groep, met behulp van Zoom, Google Hangouts of Teams, te doen.