Voor leidinggevenden

Hoewel het einde van het winterseizoen naderde, is het nu abrupt tot een einde gekomen. Door het coronavirus zijn veel zondagscholen, kinderclubs en jeugdverenigingen gestopt. Maar hoe kun je als leidinggevende toch het contact onderhouden met de kinderen en jongeren binnen de gemeente. Wij delen graag wat ideeën met je. Heb je zelf ideeën, laat ze ons alsjeblieft weten.

Persoonlijk contact

Vooral in deze tijd is het belangrijk contact te houden met de kinderen en jongeren. Maak bijvoorbeeld een videoboodschap en deel deze in een Whatsappgroep. Of stuur een e-mail met een persoonlijk bericht. 

Handreiking aan leidinggevenden

Als vereniging kun je in deze crisistijd veel voor anderen betekenen. De HHJO verzamelde een aantal ideeën en schreef hier een korte handreiking bij. Zo kan er op een gemakkelijke manier iets op worden gezet door de vereniging. Wat doen jullie als gemeente? Laat het ons weten!

Online Bijbelstudies

In veel gemeenten wordt het al gedaan: een online Bijbelstudie. Speciaal daarvoor maakte de HHJO een aantal online Bijbelstudies voor jongeren. Mooi om deze Bijbelstudies in een groep, met behulp van Zoom, Google Hangouts of Teams, te doen.

Aansluitend zou je een Kahootquiz kunnen doen. Hieronder vind je de handleiding om een Kahootquiz te maken. De vragen en antwoorden kan je in het Excel document invoeren, twee Excel documenten zijn al gevuld, die kan je al gebruiken als Quiz.