Meer over Corona

Ideeën van gemeenten

Van alle kanten worden er mooie initiatieven genomen in gemeenten. Op deze pagina willen we deze ideeën graag met u delen. Heeft u als gemeente een mooie toevoeging? Mail ze dan naar het secretariaat.

Online Pinksterconcert

De HHG Stellendam organiseert D.V. 30 mei a.s. een online pinksterconcert. Klik hier voor meer informatie.

Jongerenkring via Skype

De HHG Kruiningen biedt de mogelijkheid voor een jongerenkring via Skype. De jongeren komen gezamenlijk bijeen in een skypegroep en beginnen de avond door middel van gebed. Vervolgens wordt er opgesplitst in groepen, waarna er aan de hand van de OBT methode een bepaald Bijbelgedeelte met elkaar wordt bestudeerd en besproken. Na de bespreking is er weer een gezamenlijke ontmoeting. Kijk voor meer informatie op de website van deze gemeente. 

Bijbelstudie voor jongeren

Een aantal jeugdouderlingen vanuit de HHG Veenendaal heeft een Bijbelstudie ingesproken voor jongeren. Deze Bijbelstudies zijn te beluisteren via de website van de gemeente.

Kerktelefoonuitzending voor kinderen

De HHG Ederveen organiseert elke week op woensdagavond een uitzending voor kinderen via de kerktelefoon. Vanaf 19.00 uur is er een programma voor de kinderen, verzorgd door de leiding van de club en zondagsschool. Klik hier om het programma te bekijken. 

Persoonlijke boodschap voor jongeren

Ds. W.J. van den Brink en jeugdouderling Arno Ista uit de HHG Stellendam hebben een persoonlijke videoboodschap ingesproken voor alle jongeren in de gemeente. Klik hier om de video te bekijken. Op hun website is er ook een versie voor de ouderen te zien.

Ook ds. G. Kater heeft een bericht ingesproken aan de kinderen en de jongeren van zijn gemeente. Deze videoboodschap is te bekijken via de website van zijn gemeente. 

Werkblad bij de preek voor kinderen

De HHG Lunteren publiceert bij elke zondagse eredienst een werkblad voor kinderen bij de preek op de website. De werkbladen zijn te downloaden vanaf de website, aan de rechterkant, onder het kopje 'Voor de kinderen'.

Voor iedere avond

Vanuit de HHG Oldebroek wordt er iedere avond een aflevering uitgezonden vanuit de kerk. De zogenoemde afleveringen zijn afwisselend voor kinderen, jongeren, ouderen of voor het hele gezin. Klik hier om het programma in te zien of om terug te luisteren.

Zondagsschool via de kerktelefoon

Verschillende gemeenten zenden de zondagsschool uit middels een opname of video. Hieronder een opsomming:
- HHG Ouddorp
- HHG Middelharnis-Sommelsdijk
- HHG Moerkapelle
- HHG Urk Moria