Ideeën van gemeenten

We zien verschillende mooie initiatieven in gemeenten. Op deze pagina delen we deze ideeën met u. Heeft u als gemeente een mooie toevoeging? Laat het ons weten.

Online Pinksterconcert

De HHG Stellendam organiseert D.V. 30 mei a.s. een online pinksterconcert

Jongerenkring online

De HHG Kruiningen biedt de mogelijkheid voor een jongerenkring via Skype. De jongeren komen gezamenlijk bijeen in een skypegroep en beginnen de avond door middel van gebed. Vervolgens wordt er opgesplitst in groepen, waarna er aan de hand van de OBT methode een bepaald Bijbelgedeelte met elkaar wordt bestudeerd en besproken. Na de bespreking is er weer een gezamenlijke ontmoeting.

Bijbelstudie voor jongeren

Een aantal jeugdouderlingen vanuit de HHG Veenendaal heeft een aantal Bijbelstudies ingesproken voor jongeren.

Kerktelefoonuitzending voor kinderen

De HHG Ederveen organiseert elke week op woensdagavond een uitzending voor kinderen via de kerktelefoon. Vanaf 19.00 uur is er een programma voor de kinderen, verzorgd door de leiding van de club en zondagsschool. 

Persoonlijke boodschap voor jongeren

Ds. W.J. van den Brink en jeugdouderling A. Ista uit de HHG Stellendam hebben een persoonlijke videoboodschap ingesproken voor alle jongeren in de gemeente.

Ook ds. G. Kater heeft een videoboodschap ingesproken aan de kinderen en de jongeren van zijn gemeente.

Werkblad bij de preek voor kinderen

De HHG Lunteren publiceert bij elke zondagse eredienst een werkblad voor kinderen bij de preek op de website. De werkbladen zijn te downloaden vanaf de website, aan de rechterkant, onder het kopje 'Voor de kinderen'.

Voor iedere avond

Vanuit de HHG Oldebroek wordt er iedere avond een aflevering uitgezonden vanuit de kerk. De zogenoemde afleveringen zijn afwisselend voor kinderen, jongeren, ouderen of voor het hele gezin.

Zondagsschool via de kerktelefoon

Verschillende gemeenten zenden de zondagsschool uit middels een opname of video. Hieronder een opsomming: