Meer over Corona

Voor jou!

Opeens kun je niet meer naar school of naar je werk, wie had dat kunnen denken? De wereld ziet er opeens anders uit nu het coronavirus rondgaat. We kunnen zelfs niet naar de kerk. De catechisatie is waarschijnlijk gestopt, de zondagschool, clubs en jeugdverenigingen gaan niet meer door. Hoe kun je in deze tijd met elkaar gemeente zijn en hoe kun jij als jongere je inzetten voor anderen? Op deze pagina delen we wat ideeën. Heb je zelf ideeën, laat ze ons alsjeblieft weten!

Zondag

Luister jij op zondag ook thuis mee naar de preek? Misschien vind je dat wel heel lastig, nu je de dominee niet kunt zien. Daarom hebben wij een werkblad gemaakt dat je in kunt vullen tijdens de preek. Het helpt jou vast om beter te luisteren! 
Werkblad voor kinderen
Werkblad voor jongeren
Deze werkbladen zijn gemaakt op basis van de preekmeeschrijfboekjes van de HHJO voor kinderen en jongeren

Preken voor jou

Een aantal jaar geleden hebben wij CD's gemaakt met preken voor kinderen. De komende maanden zijn deze Bijbelverhalen zo te luisteren via onze website. Luister je mee?
Wie is er sterker? - ds. K.J. Kaptein
De Heere is de Sterkste! - José Kwakkel (vrij verhaal)
De Herder voor de schapen - ds. J.W. van Estrik
De herders voor de schapen - ds. J.C. den Ouden

Ouderen

Voor veel oudere mensen is het beter om op dit moment niet naar buiten te gaan. Sommige mensen in bejaardentehuizen mogen geen bezoek meer ontvangen in verband met het coronavirus. Stuur een mooie kaart of een leuke tekening naar een oudere man of vrouw uit je gemeente. Of doe je creatie in de brievenbus bij een bejaardentehuis bij jou de buurt. Zo weten deze mensen dat jij aan hen denkt, daar worden zij blij van.

- Mooie kaarten om te kleuren: Handgeletterde kaarten met Bijbelteksten, Linda Bikker

Boodschappen

In de supermarkten is het een enorme drukte. En het is oppassen geblazen dat je niet met het virus besmet wordt door iemand anders. Voor ouderen en zieke mensen is dit vooral belangrijk. Jij kunt ze helpen! Kijk eens bij jou in de buurt of in de gemeente. Zijn er misschien mensen voor wie jij de boodschappen kunt halen?