Meer over Landelijke actie

Actiedag

Pak je even je agenda erbij? D.V. vrijdagavond 8 maart en zaterdag 9 maart 2019 vindt de landelijke actiedag plaats. Zet je op deze vrijdagavond óf op deze zaterdag overdag in voor de landelijke actie door samen met jongeren uit jouw gemeente de handen uit de mouwen te steken! 

De actiedagen hebben twee doelen: samen praktisch aan de slag gaan rondom het thema ‘dienen’ én geld inzamelen voor de landelijke actie. We helpen je graag een stapje op weg…

- Ga naar www.ontmoeting.help en adopteer een hulpvraag van het Cliëntenfonds (zie meer onder het tabblad ‘Cliëntenfonds – adopteer een project’. Een project adopteer je voor minstens €150.
- Bedenk samen hoe jullie geld in gaan zamelen voor jullie geadopteerde hulpvraag.

- Geef je leiding aan een kinderclub? Geef elk kind de klusjeskaart mee van de kinderactie ‘Handje helpen’. Met één klusjeskaart haalt een kind €15 op. Tien volle klusjeskaarten binnen de kinderclub levert al €150 op!
- Ben je lid van een tienerclub of JV? Plaats een stukje tekst in het kerkblad met de vraag of gemeenteleden klussen willen aanbieden die door tieners of jongeren gedaan kunnen worden. Vraag gemeenteleden vooraf alvast na te denken welk bedrag aan vergoeding zij tegenover hun klus willen zetten. Plan de klussen in op vrijdagavond 8 of zaterdag 9 maart en haal samen zoveel mogelijk geld op voor de landelijke actie.
- Doen jullie graag ‘dienende’ klussen voor mensen in je hele woonplaats of de regio waar je woont? Maak dan gebruik van de website www.handigehelden.nl. Vraag zoveel mogelijk mensen in jullie omgeving om minstens één klus via deze website aan te melden. Kijk tijdens de actiedagen welke klussen er aangemeld zijn en ga samen op pad om de handen uit de mouwen te steken!