Meer over Landelijke actie

Activiteiten van gemeenten

HHG Giessendam - Neder-Hardinxveld - Sliedrecht
Eind december nodigde de HHG Giessendam - Neder-Hardinxveld - Sliedrecht een cliënt van stichting Ontmoeting uit. De verhalen van deze man maakte een grote indruk op alle aanweizgen. Er was een verkooptafel aanwezig met lekkernijen die de jongen van de gemeente hadden gebakken. Het RD maakte die avond dit verslag

HHG Elspeet
Op 25 september jl. vond in HHG Elspeet de startavond van het verenigingsseizoen plaats. Ds. C.M. Buijs opende de avond met schriftlezing, gebed en een korte meditatie. Daarna nam dhr. Menno Aman van Ontmoeting het woord. Hij vertelde kort en zakelijk wat het werk, het doel en de missie van Ontmoeting is. De activiteiten van Ontmoeting zijn heel divers. In de winter gaan er vrijwilligers op pad om daklozen warm onderdak aan te bieden. Verder worden ex-gedetineerden geactiveerd om weer ritme in hun leven te krijgen. In de thuishavens worden cliënten geholpen met het zelfstandig wonen. Op deze manier mag Ontmoeting een kwetsbare doelgroep een andere weg wijzen vanuit Gods Woord en het werk van Christus!

Naast dhr. Aman deed ook een ex-cliënt van Ontmoeting zijn verhaal. Andreas Manuela belandde op jonge leeftijd in de gevangenis, omdat hij per nacht soms meerdere inbraken pleegde om zijn verslavingen te kunnen betalen. Ruim twintig jaar geleden kwam hij voor het eerst in aanraking met Ontmoeting: ‘Ze pakken je hand en beginnen gewoon met je te wandelen.’ Na een aantal jaren valt hij terug en komt hij opnieuw in de gevangenis terecht. Net voordat hij vrijkomt, neemt hij contact op met Ontmoeting. Op professionele wijze wordt hij in de thuishaven in Epe begeleid door Nel. Mede door haar inzet woont hij nu zelfstandig in een seniorenwoning. Andreas is, zoals hijzelf zegt, ‘hét bewijs dat Ontmoeting hét verschil maakt’. Andreas heeft God in Christus als liefdevolle Vader mogen ontmoeten en mag dagelijks getuigen van Zijn goedheid voor Hem.

Wil jij ook het levensverhaal van een ex-cliënt van Ontmoeting horen? Nodig een gastspreker uit via actie@hhjo.nl.

HHG Ridderkerk
Tijdens het startweekend van onze gemeente hebben wij als activiteitencommissie o.a. een running dinner en fietsmarathon georganiseerd. De fietsmarathon was heel erg geslaagd en de sfeer zat er goed in. Per uur kon je je inschrijven met een groep van 10 personen. Verschillende verenigingen, vriendengroepen, families en ook de kerkenraad hebben meegedaan. Een goede manier om elkaar op een ontspannen wijze te ontmoeten en tegelijkertijd kunnen er midden in de nacht de mooiste gesprekken ontstaan. De fietsmarathon heeft € 831,50 opgebracht en is bestemd voor de HHJO en Ontmoeting.

HHG Monster 's Gravenzande
Zaterdag 17 februari jl. was het op de vroege ochtend al gezellig in de verenigingsruimte van HHG Monster-‘s Gravenzande. Die dag stond er een actie voor de HHJO op het programma. De tafels mooi gedekt, manden met verse croissants en broodjes, grote schalen met allerlei soorten beleg. Gemeenteleden konden komen ontbijten of lunchen. Zodra de eerste gasten binnen druppelden, begonnen de koks met het bakken van eieren en pannenkoeken. Na een geslaagd ontbijt bleven de meeste gasten nog een kopje koffie drinken en kon er een tompouce van de bakker worden gekocht. Maar alles moest ook weer worden klaargezet voor de lunch. Op het menu stonden soep, een broodje kroket en andere broodjes. Uiteindelijk is er €260,- opgehaald!