}

Product Categoriën

Catechesemethode 'Leer mij'

‘Leer mij’ is een complete catechisatiemethode voor de volledige tijd dat jongeren catechisatie volgen. De methode richt zich op drie leeftijdscategorieën: 12-14 jaar, 15-17 jaar en 18+.  Voor elke leeftijdscategorie worden er drie delen (geschikt voor 1 catecheseseizoen) geschreven. 

Opzet methode en lessen
Uitgangspunt voor de methode is de Heidel­bergse Catechismus. Elke les bestaat uit een Bijbelstudie met diverse vragen, een binnenkomer, een stelling, vraag of opdracht, uitleg, verwerkingsvragen en een leeropdracht: een Bijbeltekst en/of vraag en antwoord uit de Catechismus.

Een voorbeeldles is hier te downloaden.

Aanbevelingen en publiciteit
-     Ds. P.C. Hoek (lid eindredactie 'Leer mij' en initiatiefnemer voor de ontwikkeling van een catechesemethode) over ‘Leer mij’
- Ds. S.T. Lagendijk (projectleider ‘Leer mij’) tijdens een COGG-conferentie voor theologiestudenten over het belang van hoofd, hart en handen (RD, 12 juni 2017)
- Ds. R.W. Mulder (lid eindredactie 'Leer mij')


Wat onderscheid ‘Leer mij’ van andere methoden?
‘Leer Mij’ wil de Bijbelse boodschap heel dicht bij jongeren brengen door middel van een catechesemethode die aansluit bij hun niveau/leefwereld:
- Er worden activerende werkvormen aangeboden die de catecheet op weg helpen om kennis op een praktische manier over te dragen (hoofd-hart-handen)
- Er is een doorlopende leerlijn ontwikkeld, waarbij dezelfde thema’s op verschillende momenten terugkomen
- De geloofsleer komt op een eenvoudige manier aan bod, hierbij wordt gebruikt gemaakt van de belijdenisgeschriften en geloofsbelijdenissen
- Er is aandacht voor niveau- en leeftijdsverschillen tussen jongeren die catechese volgen

Verschijningsdata en kosten
Deel 1 en deel 2 van Leer mij 1 (leeftijdscategorie 12-14 jaar) zijn beschikbaar
In de zomer 2018 komen deel 1 van de leeftijdscategorie 15-17 jaar en 18+ op de markt. Een overzicht van de verwachte verschijningsdata van de overige delen vindt u hier.  

Wilt u een proefexemplaar bestellen? Stuur hiervoor een e-mail naar: secretariaat@hhjo.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de catechisatiemethode? Meldt u dan hier  aan voor de nieuwsbrief.
 

Leer Mij 1 (12-14 jaar) - deel 1

Leer Mij 1 (12-14 jaar) - deel 1

prijs:

artikelnr:

€ 10.95

0166

'Leer mij' is een catechesemethode voor de complete periode dat jongeren catechisatie volgen. Deel 1 is geschikt voor jongeren van 12-14 jaar.

Leer Mij 1 (12-14 jaar) - deel 2

Leer Mij 1 (12-14 jaar) - deel 2

prijs:

artikelnr:

€ 10.95

0167

'Leer mij' is een catechesemethode voor de complete periode dat jongeren catechisatie volgen. Deel 2 is geschikt voor jongeren van 12-14 jaar.