}

Product Categoriën

Opvoedkring modules

Samen sterk: een opvoedkring voor ouders organiseren

Als ouder ben je er maar druk mee, de opvoeding is een hele ‘klus’. Hoe betrek je bijvoorbeeld je peuter bij het Bijbellezen en bidden? En hoe moet je  omgaan met regels in huis? Als ouders daar samen uitkomen is een ding. Maar ervoor zorgen dat het ‘werkt’ is misschien nog wel veel moeilijker. Je kinderen opvoeden, het is geen gemakkelijk taak! Toch zei Maarten Luther dat ouders de ‘handen’ van God zijn.  

Er zijn door de HHJO een aantal modules ontwikkeld die gebruikt kunnen worden bij het organiseren van een opvoedkring in de gemeente. Om op deze manier samen bezig te zijn met het ‘opvoeden voor Gods aangezicht’. Het doel van de opvoedkring is ontmoeting en uitwisseling. Met hierbij als uitgangspunt: samen staan opvoeders sterker.

De modules (geschikt voor één avond) zijn bedoeld om gemeenten op weg te helpen om zelfstandig met opvoedondersteuning aan de gang te gaan. Elke module bestaat uit achtergrondliteratuur, gespreksvragen, een aantal (interactieve) opdrachten en lees- en luistertips.

Op dit moment zijn de volgende modules beschikbaar:
Inleidende avond: het doel van de opvoeding
De Heere dienen: hoe geef je huisgodsdienst een plek in het gezin?
Regels in het gezin: hoe stel je grenzen in de opvoeding van je kinderen?
Altijd online?!: Hoe ga je om met mediagebruik in je gezin?
- Je rol als vader of moeder: welke taak hebben vader en moeder in het gezin?

In de loop van volgend jaar komen er meer modules beschikbaar. Een handleiding voor kringleiders is  hier  te downloaden. Elke module is (digitaal) kosteloos op te vragen bij het secretariaat.

Op verzoek is het ook mogelijk dat er vanuit de HHJO een avond wordt verzorgd. Neem om de mogelijkheden te bespreken hiervoor contact op met het secretariaat.