Blogs

Jongerenavonden Lunteren

Ontmoeten - ontspannen - open Bijbel

Ben jij tussen de 17 en 30 jaar? Welkom! Op de Jongerenavonden Lunteren. Iederen laatste donderdag van de maand wordt in het jeugdhonk van de Hersteld Hervormde Kerk in Lunteren een jongerenavond gehouden. Laagdrempelig, gezellig en leerzaam. Je ontmoet elkaar, zingt met elkaar en luistert naar een lezing van een spreker. En er is natuurlijk alle ruimte om daarover door te praten met een hapje en drankje erbij.

Voor wie?
Jongeren tussen de 17 en 30 jaar. Of je nu lid bent van welke dan ook of niet naar de kerk gaat. Jij en je vrienden zijn welkom!

Wanneer in 2023 D.V.
26-1 Wilbert Weerd | Thema: De schoonheid van seksualiteit
We gaan vanuit de Bijbel nadenken over hoe mooi seks kan zijn in de liefde, maar ook hoe het soms ingewikkeld of verwoestend kan zijn.

23-2 ds. D.H.J. Folkers | Thema: Kan God jou inschakelen?
Het bijbelboek Esther is een bijzonder bijbelboek. Een tienermeisje dat veel meegemaakt heeft, wordt ingezet in Gods bijzondere plan. Kan Hij jou ook inschakelen?

23-3 Els van Dijk | Thema: (Bijbels) omgaan met moderne mentale virussen. Kan dat? Of zijn ze te besmettelijk?

20-4 Cornelis Bosch | Thema: De slag om jouw hart
Ben jij je er bewust van dat er een slag gaande is om de verlangens van jouw hart? Waar gaat het verlangen van jouw hart naar uit en heb je er erg in dat dit verlangen door van allerlei dingen die je ziet of hoort wordt beïnvloed? Vind jij het ook best lastig om 'stil te worden voor het aangezicht van God'? Hoe komt dat eigenlijk en wat kun je hier aan doen? Tijdens deze avond gaan we hierover met elkaar in gesprek. Samen spiegelen hoe het zit tussen ons en God en wat er nodig is om dichter bij Hem te leven.

25-5 ds. F. Van Binsbergen | Thema: Hoe leg ik mijn geloof uit?

17-8 Joop Gottmers | Thema: onbekend

28-9 Steef Post | Thema: Hoe lees je Openbaring?
Openbaring wordt gezien als een moeilijk te lezen bijbelboek. Dat is vreemd. Het boek is immers geschreven voor gewone gemeenteleden van de gemeente in Klein-Azië. Welke bril moet je opzetten om Openbaring te begrijpen? Dit gaan we vanavond ervaren.

26-10 Ben van de starre | Thema: onbekend

23-11 Harm Rebel | Thema: Openheid over depressiviteit
We gaan met elkaar nadenken over wat depressiviteit is, hoe we hiermee omgaan (bij onszelf en/of de ander) en wat helpend is. Een mooie interactieve avond waarin de openheid over depressiviteit wordt gestimuleerd. En de vraag wordt besproken: hoe verhoudt het depressieve gevoel zich met het christelijke geloof van vertrouwen en vreugde? 

Waar?
Jeugdhonk onder de kerktoren - De Haverkamp 1 in Lunteren.

Contact
Heb je een vraag, opmerking, tip of wil je doorpraten met leden van de commissie Jongerenavonden? Laat het ons weten via Insta, Facebook of mail ons op jongerenavondlunteren@gmail.com

Op de hoogte blijven van de jongerenavonden? Schrijf je dan nu in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

De Heere nu is het Die voor je uitgaat. Hij zal met je zijn. Hij zal je niet loslaten en niet verlaten. Wees niet bevreesd.
Deuteronomium 31:8

Overzicht