Schrijf jij het mooiste kerstverhaal?

Samen turen ze over de rand van de kleine arrenslee. De rugharen van de honden bewegen door de wind. Wie of wat zou er tevoorschijn komen uit de iglo? Zou het een wild dier zijn of een mens? ‘O, als papa nu maar voorzichtig is’, fluistert de een tegen de ander. Stil wachten ze samen af, dicht tegen elkaar aangekropen. Opeens, een harde knal… En daarna stilte…

Wat zou het vervolg van dit korte verhaaltje? Misschien borrelen de ideeën al in je omhoog. Dan vind je het vast ook leuk om mee te doen met onze kerstverhalenwedstrijd. Wij zijn op zoek naar het mooiste kerstverhaal voor kinderen en jongeren. Geen vervolg, maar een eigen verhaal over het thema ‘samen’. De schrijvers van de zes mooiste inzendingen worden uitgenodigd om hun verhaal voor te lezen in de studio van Puntuit. De opnames komen in de dagen voor Kerst online.

In samenwerking met Puntuit organiseren de jeugdbonden (HHJO, HJW, JBGG, LCJ) een kerstverhalenwedstrijd. Doe jij ook mee? Ga aan de slag en stuur je verhaal uiterlijk D.V. 3 december a.s. in via secretariaat@hhjo.nl.

Criteria

De jury beoordeelt jouw verhaal op de volgende punten:

Voorwaarden

Schrijftips

… om mee te nemen bij het schrijven van jouw verhaal.