Kerstverhalen

Veel kinderen (en ouderen!) kijken er al naar uit: het vrije verhaal tijdens het kinderkerstfeest. Tijdens de vertelling neem je de luisteraars mee in het leven van een persoon. Ze voelen de emoties en beleven de gebeurtenissen mee. Op weg naar de climax kun je soms een speld horen vallen. Het maken of zoeken van een goed verhaal begint al weken of soms zelfs maanden van te voren. Enkele criteria daarbij zijn: een originele invalshoek, herkenbare gebeurtenissen én een passende Bijbelse boodschap.

Online zijn er diverse verhalen te vinden. Ook in boekvorm verschijnen er jaarlijks verhalen. Op deze pagina willen we voorzien in een behoefte: nieuwe eigentijdse verhalen met een Bijbelse boodschap op een centrale plaats.

De verhalen zijn het resultaat van een kerstverhalenwedstrijd, georganiseerd door de Puntuit en de HHJO. Ook de jeugdbonden JBGG, LCJ en HJW hebben meegelezen als jurylid. De verhalen zijn vrij te gebruiken en te vertellen. 

De verhalen zijn geschreven door jong en oud. Dit zal je als lezer ook merken bij het lezen van een verhaal. Niet ieder verhaal vind je misschien gepast om te vertellen of voor te lezen. Wellicht kan het dan wel als inspiratiebron dienen voor jouw nieuwe eigen verhaal. 

Lees alle Kerstverhalen