Meer over Nieuws

Paasappel 2018

16 maart 2018

nieuws

Jezus is gestorven aan het kruis. Alles lijkt voorbij. De Joodse leiders herinneren zich echter de uitspraak van Jezus:  ‘na drie dagen word ik opgewekt’. Is dat waar? Ze gaan in ieder geval naar Pilatus om actie te ondernemen en laten het graf verzegelen.

Zou het waar zijn wat de Bijbel zegt? Zijn het mooie woorden die fijn in de oren klinken of is het echt waar wat er staat? Heb jij behoefte aan de Bijbelse boodschap, of leef je liever zonder Christus? En hoe kijk je dan naar jouw leven en jouw toekomst? Ds. W. Schinkelshoek (HHK) zal hier in de eerste lezing op ingaan.

Niet alleen de Joodse leiders gaan verder na de kruisiging, maar ook de volgelingen van Jezus. Zij kopen linnen en specerijen om Zijn lichaam te kunnen zalven en begraven. Zij denken dat de dood heeft overwonnen. Maar dan staat Jezus op uit de dood! Hij leeft! En ondanks het gebrek aan geloof, weet Jezus zijn volgelingen te bereiken en Hij geeft hen verwachting.

De opstanding van Jezus geeft nog steeds hoop. Het geeft het leven inhoud, en geeft leven voor de toekomst. Pasen laat ons uitkijken naar het leven na de dood. ‘Gelijk wij het beeld van den aardsen gedragen hebben, zo zullen wij ook het beeld van den Hemelsen dragen’. Het leven blijft niet langer aards, maar is al deels hemels.  Prof. Dr. M.J. Kater (CGK) zal in de tweede lezing ingaan op het hemels perspectief.

Op D.V. 2 april 2018 (Tweede Paasdag) ben jij van harte welkom in de Zuiderkerk (Zandlaan 16) te Ede op het Paasappel. De middag begint om 14:30 en zal rond 17:15 afgesloten worden. Tussen de twee lezingen door zal er een pauze zijn waarin je anderen kunt ontmoeten.

Kijk voor meer informatie op www.paasappel.nl. Heb je een vraag? Stuur een berichtje via de mail (info@paasappel.nl) of op facebook.

We zien er naar uit om je te ontmoeten!