Meer over Thema's

Schatgraven

Normaal loop ik er ook met een grote boog omheen. Maar deze bouw trekt belangstelling. Het werk is zelfs drie maanden stilgelegd. Archeologen bestuderen de restanten van een toren die door het graafwerk is ontdekt. Samen met een stuk stadsmuur uit de 15e eeuw, met schietgaten en luiken. Wat vertelt dit over de geschiedenis van Gorinchem? Wat komen we te weten over het leven van de mensen toen?

Inmiddels is de bouw weer hervat. Maar het onderzoek gaat verder. Steeds vinden ze weer iets nieuws. De archeoloog is enthousiast: ‘Na elke vondst ben je alweer nieuwsgierig naar de volgende ontdekking! Dit is schatgraven!’

Het bestuderen van de Bijbel kun je met schatgraven vergelijken. Als je iets van Christus hebt gezien, zie je al uit naar de volgende ontdekking. Als je weet dat er een grote schat te vinden is, dan ga je toch zoeken? In de Bijbel openbaart God Zijn Zoon. Hij Zelf opent ogen die van nature gesloten zijn. Hij laat je de heerlijkheid van Jezus Christus zien, de volkomenheid van Zijn werk en de waarde van Zijn bloed. Houd vast aan wat God zegt: ‘God is een Beloner voor degenen die Hem zoeken’ (Hebr. 11:6).

Marleen Vos - van Aalst, jeugdwerkadviseur