Meer over Activiteiten

Conferentie 18+

Iedereen herkent wel waaromvragen. De grote vragen, zoals: waarom is er zoveel lijden in de wereld? Of persoonlijke vragen, zoals: waarom moet mij dit overkomen?

Je bent absoluut niet de enige, maar één van de zovelen, die met deze waaromvragen zit. Zo ook Job. Hij zit met zichzelf, de omstandigheden en God in de knoop. Is het verkeerd om waaromvragen te hebben? Zeker niet, als het er maar niet bij blijft. God maakte dat aan Job duidelijk door Zijn Almacht en Grootheid te tonen. De God Die weet wat Hij wil, doet wat Hij wil en uiteindelijk alles ten goede leidt naar Zijn wil.

Staar je niet blind op de problemen van het leven, maar open de schatkist van beloften die God aan je geeft in Zijn Woord. Ga op zoek en stop niet voordat je beloften gevonden hebt die antwoord geven op jouw vragen. Grijp ze vast als de kostbare parels die het zijn; berg ze op in je hart, zodat je er je leven lang op terug kunt vallen. Als de vijand komt om je zijn leugens van angst en twijfel aan te smeren, haal jij die parels tevoorschijn. Satan zal met een mond vol tanden staan. Hij heeft geen antwoord op de Waarheid.

D.V. vrijdagavond 15 november begint de 18+ conferentie in Ellemeet tot maandagochtend 18 november. Deze conferentie gaan wij het Bijbelboek Job overdenken. De conferentie is opgezet aan de hand van vier thema’s:

1. Job, de oprechte beproefd (Job 1&2)
2. Job, de ellendige verlaten (Job 30)
3. Door de HEERE ter verantwoording geroepen (Job 38 &39)
4. Door de HEERE gezegend (Job 42)

Na elke lezing ga je in een klein groepje van ongeveer 8 personen de lezing bespreken. Zo kan je ervaringen delen, vragen stellen, samen bidden, elkaar bemoedigen en bovenal wijzen naar Jezus Christus. Ook zijn er momenten van ontspanning. Denk aan de vrije middag op zaterdag, samen zingen, samen een spel doen of een heerlijke wandeling maken op het strand. Kortom het wordt een conferentie met veel gezelligheid, bemoediging, troost, ontspanning en nieuwe ontmoetingen!

Tot D.V. vrijdagavond 15 november in Ellemeet!