Meer over Activiteiten

Conferentie 18+

Van vrijdagavond tot maandagmorgen even helemaal los van je werk en studie? Dan kan! Het is de ervaring van veel conferentiegangers. Tijdens de Bijbelstudieconferentie 18+ denken we met veel jongeren na over een Bijbels thema. We beginnen iedere Bijbelstudie met een lezing door een predikant. Daarna spreek je hierover door binnen de gespreksgroep waarbij je ingedeeld bent. Op zondag bezoeken we twee gemeentes in de omgeving. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Op de vrije momenten kun je met elkaar zingen, een spel doen of een wandeling maken.

Geloofszekerheid is een thema wat veel vragen oproept. Dat merken we ook steeds tijdens en na afloop van de Bijbelstudieconferenties. Het is een onderwerp wat onder jullie leeft. Daarom zal dit thema de komende conferentie centraal staan. We zullen verschillende kanten van geloofszekerheid belichten. Bijvoorbeeld de vraag: hoe kom je aan zekerheid? of: hoe komt het dat de zekerheid soms weg is? Ook zullen we stilstaan bij het belang van geloofszekerheid; een vrucht van zekerheid is namelijk een heilige levenswandel. We zullen samen in de Bijbel op zoek gaan naar onderwijs over dit belangrijke onderwerp. Hiervoor zullen we ook een drietal predikanten uitnodigen om op vrijdagavond, zaterdagmorgen en zaterdagavond een lezing te verzorgen. 

Het wordt de derde keer op rij dat we in een ander oord zitten. Dit keer doen we het Zeeuwse Burgh-Haamstede aan. Hiermee komen we enerzijds tegemoet aan de conferentiegangers vanuit de onderste provincies van Nederland. Anderzijds is het ook een prachtige locatie, dichtbij de zee en het strand. Hopelijk zijn de weersomstandigheden zodanig, dat we in ieder geval op zaterdagmiddag een flinke strandwandeling kunnen maken.