Meer over Activiteiten

Conferentie 18+

UPDATE Deze activiteit is afgelast vanwege de maatregelen die zijn getroffen door de Rijksoverheid op 12 maart jl. Klik   hier  voor meer informatie. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stille tijd houden in je drukke bestaan. De hele dag door scrollen wij door Facebook, Instagram, Twitter, nieuwsberichten en noem maar op en dan stille tijd?! Stille tijd als er miljoenen gedachtes door je hoofd razen van dingen die je nog moet doen, moet gaan regelen of iets wat je net via social media hebt gezien….? Stille tijd ’s morgens als je te moe bent om op te staan, omdat je laat naar bed bent gegaan of ’s avonds als je na een drukke dag vermoeid in je bed ploft…? Waar is het eigenlijk nog stil als wij zelf de drukte op allerlei manieren met ons meenemen, denk aan je mobiel!

Stille tijd is zo vreselijk moeilijk! Altijd zijn wij maar bezig met van alles en nog wat en creëren wij voor onszelf drukte en chaos. En waar blijft die kostbare tijd? Tijd waarin wij in alle vrijheid de Bijbel, Gods Woord, mogen bestuderen. Wij overstemmen de stem van God door drukte en chaos. In de stilte wil God tot ons spreken en die stilte moeten wij doelbewust opzoeken. Discipline opbouwen door op vaste tijden stille tijd te houden blijkt in de praktijk zo aangevochten.

D.V. vrijdagavond 20 maart begint de 18+ conferentie in Oldebroek tot maandagochtend 23 maart. Deze conferentie staan wij stil bij het thema ‘Stille tijd’. Het thema ‘Stille tijd’ gaan we aan de hand van vier thema’s uiteenzetten:

1. Eet van het goede (Jesaja 55)
2. Bid tot God (Psalm5)
3. Moeskruid – stille tijd in praktijk
4. Voeg de daad bij het Woord (Jakobus 1:19-27)

Na elke lezing ga je in een klein groepje van ongeveer 8 personen de lezing bespreken. Zo kan je ervaringen delen, vragen stellen, samen bidden, elkaar bemoedigen en bovenal wijzen naar Jezus Christus.

Ook zijn er momenten van ontspanning. Denk aan de vrije middag op zaterdag, samen zingen, samen een spel doen of een heerlijke wandeling maken in het bos.

Tot D.V. vrijdagavond 20 maart in Oldebroek!