Diensten voor leidinggevenden

Aankomende activiteiten

Blogs voor jou!

Update protocol jeugdwerk en catechese}
Coronavirus

Update protocol jeugdwerk en catechese

Enige tijd geleden verstuurden we het anderhalve-meter jeugdwerk protocol dat is ontwikkeld door de jeugdwerkorganisaties HHJO, HJW, JBGG, LCJ en de Bond van Hervormde Zondagsscholen.

Jeugddiaconaat; jong geleerd is oud gedaan}
Diaconaat

Jeugddiaconaat; jong geleerd is oud gedaan

Wie heeft de achterliggende tijd niet over jongeren gehoord die praktische hulp boden aan ouderen of eenzamen binnen of buiten de gemeente? Typisch iets voor de coronatijd?

Luisteren met verwachting}

Luisteren met verwachting

Goed luisteren naar een preek valt niet mee. Dat is in ‘normale tijden’ zo en in coronatijd ervaren we dat extra als we noodgedwongen thuis meeluisteren. In het boek ‘Goed luisteren valt niet...

Weer naar de kerk...}
Coronavirus

Weer naar de kerk...

Sinds juni zijn er versoepelingen en mogen we weer naar de kerk. Dit wordt door gemeenten verschillend ingevuld. Een aantal gemeenten nodigden jongeren uit om de eerste diensten bij te wonen en de...

Oog en oor voor de enkeling}

Oog en oor voor de enkeling

Bij kerkelijke activiteiten hebben we de neiging om te tellen, in plaats van te wegen. Jezus leert echter oog te hebben voor de enkeling. Welk dwalende schaap heeft jouw hart?

Online toerustingsavond}
Coronavirus

Online toerustingsavond

Een online toerustingsavond, hoe zal dat ervaren worden? Dat is de vraag die we ons als jeugdwerkadviseurs stelden toen alle toerustingsavonden geannuleerd werden in verband met de coronacrisis.

Matigheid: een vrucht van de Geest}

Matigheid: een vrucht van de Geest

Heb jij dat ook, dat je het woordje ‘matig’ of ‘sober’ eigenlijk maar een storend, irritant woord vindt?

Samenwerken rondom diaconaat}
Diaconaat

Samenwerken rondom diaconaat

Dienen in de gemeente betekent dat meerdere schouders dezelfde last dragen. Dat geldt ook voor diaconaat dat jongeren vormgeven.

Diaconaat voor jongeren}
Diaconaat

Diaconaat voor jongeren

Op het kerkplein staan verschillende groepjes jongeren na de dienst gezellig bij elkaar. Ze hebben een geanimeerd gesprek en regelmatig klinkt er gelach. Je kunt je bijna niet voorstellen dat het...