Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
JV-kamp als belangrijk contactmoment

JV-kamp als belangrijk contactmoment

We zijn inmiddels aan het einde van het verenigingsseizoen gekomen. Op veel plekken is het de gewoonte om dat af te sluiten met een JV-kamp. Een poosje intens met elkaar optrekken in een heel andere omgeving. De dagen rond Hemelvaart zijn hiervoor favoriet. Actief bezig zijn, spellen spelen, bezinning bij een geopende Bijbel, kampvuur en korte nachten horen daar vaak bij. Waarom is zo’n kamp nuttig? Niet alleen voor de onderlinge verbondenheid, maar zeker ook omdat er soms bijzondere openingen komen voor gesprek.

Een vriend heeft te allen tijde lief

Een vriend heeft te allen tijde lief

Dit keer wil ik stilstaan bij één van de belangrijkste onderdelen van vriendschap: trouw. In het online Van Dale woordenboek staat onder andere bij trouw “1.) iem. niet verlatend, ook niet in moeilijke omstandigheden; 2.) zijn plichten nauwgezet vervullend”. Dit is wat moeilijk taalgebruik, maar eenvoudig gezegd betekent dit: het uiterste doen om bevriend met iemand te blijven, iemand niet loslaten als die persoon een keer tegenvalt.

Vakantie!

Vakantie!

Met een grote vaart gooit Jelle zijn tas in de hoek van de kamer. Zo, die heeft hij de komende 6 weken niet meer nodig. Hij is er ook helemaal klaar mee. Wat een taaie tijd. Eerst zit je weken thuis en lijkt het alsof het vakantie is en als je dan weer naar school kunt, worden de lessen nog even volgepropt met alles wat nog af moet dit jaar. Dan nog een ‘gewone’ toetsweek en ja, ja, zo fijn je krijgt de mogelijkheid om extra toetsen te herkansen. Wat een feest! Hij staat nog steeds op ‘discussie’; nu maar hopen dat de docentenvergadering een positief advies geeft, dan kan hij volgend jaar tenminste examen doen en aan het werk.

Pinksteren, de Heilige Geest beneden

Bijbelstudie

Pinksteren, de Heilige Geest beneden

Een Bijbelstudie voor jongeren rondom het heilsfeit Pinksteren. Dit is een handreiking voor je persoonlijke stille tijd of om te bespreken in een groep. Zegen toegewenst!

Omzien naar jongeren

Omzien naar jongeren

Wie met jongeren op hartsniveau spreekt zal het herkennen: ieder gesprek is anders. De ene keer kijk je met gemengde gevoelens terug op een gesprek, niet in de laatste plaats omdat je twijfelt of je de juiste woorden hebt gesproken. Een volgende keer ben je verwonderd en blij, omdat je opmerkt dat de Heere in jonge levens Zijn genade verheerlijkt. Wat is het bemoedigend om daar getuige van te zijn. En het doet telkens opnieuw beseffen dat het niet van ons afhangt, maar dat het de Geest is Die harten vernieuwd. In dit artikel gaat het over het omzien naar de jongeren van de gemeente. Aan de hand van de metafoor van een herder wordt een pleidooi gevoerd om jongeren op het oog te hebben.

In actie voor de Landelijke actie

Landelijke actie

In actie voor de Landelijke actie

De landelijke actie ‘Israël, bron van hoop’ loopt al bijna een heel jeugdwerk seizoen. Verschillende jeugdverenigingen en clubs hebben actie gevoerd. Hierbij een greep uit de verschillende acties die gevoerd zijn:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid