Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Onze Schepper loven

Onze Schepper loven

Was er een betere dag voor het schrijven over deze Psalm? De zon schijnt volop, de verwachting is dat we vandaag weer royaal boven de 26 graden uitkomen. Eigenlijk moet ik de zonneschermen laten zakken, maar ik kies er toch voor nog even de tuindeur open te laten en de gordijnen open zodat ik onze gouden regen zie stralen in de zon en de vogels in een bijzonder koor hoor fluiten; ze loven hun Schepper zonder enige schroom.

Weest mede mijn navolgers

Weest mede mijn navolgers

Influencers. Een ingeburgerd begrip voor veel jongeren. Heel letterlijk betekent het woord: ‘beïnvloeders’. Mensen die hun levensstijl uitstallen voor hun volgers. Niet zelden presenteren zij hun leven als een leven zonder rimpels, hobbels of verdriet. De boodschap gaat uit: “Dit leven wil jij ook, mis niets, dus volg mij, leef mijn leven.” Bedrijven staan in de rij om zulke influencers ruimschoots te betalen om hun producten aan te prijzen. Influencers blijken een garantie voor een stijgende verkoop.

Groter dan oneindig

Groter dan oneindig

Er bestaat een nogal indrukwekkend filmpje. Na het zien van dat filmpje ben ik altijd even vijf minuten stil. Het filmpje begint bij de kleinste cellen die er bestaan, waarna het steeds verder uitzoomt. Op een gegeven moment zie je de hele wereldbol. Maar daar stopt het niet, het gaat het nog verder. Je ziet manen, andere planeten. De zon, de hele Melkweg, meerdere sterrenstelsels bij elkaar en dan stopt het filmpje.

Feest van de HEERE

Feest van de HEERE

Wie tijdens het Loofhuttenfeest in Israël komt, treft allemaal loofhutjes aan. Op daken of balkons. Het herinnert het Joodse volk aan de woestijnreis en valt samen met het einde van de oogst. Waarom zijn die hutten gemaakt?

Wind, een teken van de Geest

Wind, een teken van de Geest

Wat een prachtige dag, deze dag van het Pinksterfeest! De straten in Jeruzalem lopen vol mensen. De inwoners van de stad vallen bijna niet meer op tussen al de vreemdelingen. Van heinde en ver, hebben gezinnen zich gereed gemaakt om naar Jeruzalem te gaan om daar het Wekenfeest, het feest van de eerstelingen te vieren. Zeven weken na Pesach, het feest van de gerstoogst, is nu het de tijd om de eerstelingen van de tarweoogst aan de Heere te offeren.

Vrucht van stervend Zaad

Vrucht van stervend Zaad

Pinksteren, het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. Dit heilsfeit wordt tegenwoordig uitgedrukt in verschillende symbolen. Dit keer gaat het over het symbool van de oogst. Maar wat heeft de oogst met Pinksteren te maken?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid