Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Mij dorst

Mij dorst

In gedachten sta ik daar… ‘Als ik in gedachten sta bij het kruis van Golgotha, als ik hoor wat Jezus sprak, voor Zijn oog aan 't kruishout brak…’

Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?

Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?

Weleens alleen gestaan? Zo, midden op het plein bij school? Of op een verjaardag, buiten de kring? Dat je het voelt steken, omdat anderen geen contact met je maken terwijl je daarnaar verlangt? Dat is moeilijk. Dat is zwaar. Je treft aan het middelste kruis Jezus. En Hij is ook alleen. Zielsalleen. Supereenzaam.

Vrouw, zie, uw zoon (...) Zie, uw moeder.

Vrouw, zie, uw zoon (...) Zie, uw moeder.

Zie je ze daar staan, die mensen kijkend naar de drie kruizen? Wat ze daar zien, waarom ze daar staan? Sommigen zijn gekomen uit nieuwsgierigheid; je kent dat wel, van die mensen die er altijd zijn als ergens een opstootje is of als er iets gebeurd is. Anderen staan er met een doel; ze hebben hier een taak; ze moeten de orde bewaren en straks de lichamen van de kruizen laten halen. Weer anderen staan er omdat ze één van de moordenaars kennen. Hoe heftig is dat; je bent familie van één van hen of je was ooit bevriend met één van hen of je staat daar omdat je familie was van degene die vermoord is en je ziet nu hoe er recht gedaan wordt; oog om oog, tand om tand.

Voorwaar, zeg Ik u: Heden zult gij met Mij in het paradijs zijn.

Voorwaar, zeg Ik u: Heden zult gij met Mij in het paradijs zijn.

Er stonden veel mensen te kijken. De drie kruizen trokken de aandacht. En iedereen op die heuvel zag ze naar het einde gaan. Ook de middelste, Jezus. Het was gebeurd. Klaar. Het koninkrijk, waar Hij zo vaak over sprak, stopte hier. Een triest einde.

(Ge)loof je dat?

(Ge)loof je dat?

En Jezus zeide: “Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen.” (Lukas 23:34a). Geloof je dat Jezus het meende? Die vraag kwam bij me boven en bleef me bezig houden. Nee, ik vraag je niet of jij het ook zou kunnen. Ook niet of je Jezus kunt begrijpen. Maar geloof je Hem als Hij dit zegt? Want wat Hij hier zegt, raakt zowel de aarde als de hemel.

Vacatures werkgroep Kinderappèl

Vacatures werkgroep Kinderappèl

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor de werkgroep Kinderappèl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid