Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
In gesprek met jongeren

In gesprek met jongeren

Zien en gezien worden. Dat is een van de kernelementen van de christelijke gemeente als gemeenschap en dat is ook een van de basisaspecten van het pastoraat. Als ambtsdragers zien we om naar gemeenteleden die aan onze ambtelijke zorg zijn toevertrouwd en zij verlangen er ook naar om door ons gezien te worden. Om dat te bereiken is een goede luisterhouding onmisbaar. Alleen als we het vermogen hebben om te luisteren kan de ander zich echt uitspreken. Mijn ervaring is dat de omgeving waarin een gesprek plaatsvindt daarbij van groot belang kan zijn.

Ingaan in Zijn rust

Ingaan in Zijn rust

De vakantie is alweer ten einde. De tijd van niks doen, lekker bijverdienen, op pauze staan, is voorbij gevlogen. Ben je weer opgeladen? Als je net weer begonnen bent met school, lijkt de vakantie al maanden geleden! De rust weer voorbij. Wat houdt ‘tot rust komen’ eigenlijk in? Ieder voor zich met een zak chips achter een beeldscherm? Of heeft rust een diepere laag én een andere invulling: tot rust komen bij God?

Als ik mijn Vader ken, ontvang ik rust

Als ik mijn Vader ken, ontvang ik rust

Ik denk dat je de afgelopen twee jaar wel tien keer de tekst uit Mattheüs 11 : 28 bent tegengekomen: “Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.” De Heere Jezus citeerde Jeremia 6:16b, maar zette dat in een nieuw licht. Wat is de context in Mattheüs 11 en wat betekent het?

Rust als opdracht

Rust als opdracht

Het stond in een recent artikel: “82 procent van de jongeren zit tegen een burn-out aan.” Schokkende cijfers die laten zien dat er in ons land iets vreselijk mis gaat. Is de stress te veel? Slapen we te weinig? Ligt de lat te hoog? Zijn onze agenda’s te vol? Mensen trekken hun wenkbrauwen op wanneer je ze – zelden, en bijna schoorvoetend – vertelt dat je niét druk bent. Als je bedenkt hoe we als mensen door God zijn gemaakt, is dat eigenlijk vreemd.

Vakantie!

Vakantie!

Met een grote vaart gooit Jelle zijn tas in de hoek van de kamer. Zo, die heeft hij de komende 6 weken niet meer nodig. Hij is er ook helemaal klaar mee. Wat een taaie tijd. Eerst zit je weken thuis en lijkt het alsof het vakantie is en als je dan weer naar school kunt, worden de lessen nog even volgepropt met alles wat nog af moet dit jaar. Dan nog een ‘gewone’ toetsweek en ja, ja, zo fijn je krijgt de mogelijkheid om extra toetsen te herkansen. Wat een feest! Hij staat nog steeds op ‘discussie’; nu maar hopen dat de docentenvergadering een positief advies geeft, dan kan hij volgend jaar tenminste examen doen en aan het werk.

Looft God!

Looft God!

Elf keer. Zo vaak staat het woordje loof in psalm 150. Elk vers, bijna elke zin, begint met het woordje loof. Het woordje halleluja betekend daarnaast ook Looft God. De psalm begint en eindigt met halleluja, dus als we deze twee keren meetellen komen we op dertien. Dertien keer. Dertien keer het woordje loof. In een psalm met zes verzen. Dan moet het wel iets belangrijks zijn, God loven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid