Vrijwilligers

De HHJO wordt ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Er zijn ongeveer negentig vrijwilligers actief.

De vrijwilligers zetten zich in binnen verschillende werkgroepen. Daarbij valt te denken aan het organiseren van jongerendagen, Bijbelstudieconferenties, kinderappeldagen en andere activiteiten, het schrijven van Bijbelstudiemateriaal, het organiseren van de Landelijke Actie en nog veel meer. Mede door de inzet van deze vrijwilligers kan de HHJO er voor en rondom jongeren zijn!

 

Werkgroep Content en Techniek

De werkgroep maakt de HHJO online zichtbaar en is betrokken bij al onze events. Ze is onderverdeeld in team content en team techniek. Team content bedenkt welke content de HHJO op de sociale kanalen kan delen, zoals promotie voor de events en het uitlichten van bepaalde thema’s. Ze zijn betrokken bij het maken van onze video’s en podcasts en het vormgeven van posts op social media. Ze zijn hierbij veel in contact met de jeugdwerkadviseurs en communicatiemedewerker van de HHJO en alle andere werkgroepen. Team techniek bedient de camera’s, regelt de audio en denkt mee in het eindproduct. Zij is dus ook vaak op pad met team content en is aanwezig op onze events.

Werkgroep Bijbelstudieconferentie 18+

Elk jaar worden er twee Bijbelstudieconferenties 18+ georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Deze werkgroep zorgt ervoor dat de conferentiegangers mooie en waardevolle met elkaar hebben. Ze denken bijvoorbeeld een thema uit, nodigen sprekers uit, gaan op zoek naar een geschikte locatie en zorgen voor alle praktische dingen die voor een conferentie nodig zijn.

Werkgroep Bijbelstudieconferentie 23+

Deze werkgroep organiseert elk jaar een Bijbelstudieconferentie voor de jongeren vanaf 23 jaar, rondom een Bijbels thema of persoon. De werkgroep zorgt ervoor dat er sprekers zijn, dat er een locatie is, denkt na over alle praktisch dingen die ervoor zorgen dat elke conferentieganger een fijn weekend heeft.

Werkgroep Bijbelstudiemateriaal 12-

De werkgroep Bijbelstudiemateriaal schrijft elk jaar een aantal Bijbelstudies en een themaschets voor kinderen onder de 12 jaar. Deze Bijbelstudies worden gebruikt op de clubs. Samen schrijven de vrijwilligers aan een Bijbelstudie om zo ook kinderen meer te laten leren uit de Bijbel en ze te wijzen op het werk van de Heere Jezus.

Werkgroep Bijbelstudiemateriaal 16-

Het doel van de werkgroep Bijbelstudiemateriaal 16- is het schrijven van Bijbelstudiemateriaal dat op de clubs en jeugdverenigingen gebruikt kan worden. Om de jongeren op een club of JV op een zinvolle manier bezig te laten zijn met het Woord van God. 

Werkgroep Bijbelstudiemateriaal 16+

Een aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat er elk jaar nieuwe Bijbelstudies voor jongeren van 16 jaar en ouder uitgegeven worden. Deze Bijbelstudies kunnen op de jeugdvereniging of persoonlijk gebruikt worden. Dit met als doel om jongeren meer te leren over het staan als Christen in de maatschappij, hen te helpen groeien in het dienen, liefhebben en volgen van de Heere Jezus.

Werkgroep Jongerendagen

Een aantal keer per jaar worden er jongerendagen georganiseerd voor jongeren 16- en 16+. Deze werkgroep bestaat uit vrijwilligers die deze dagen organiseren. Daarbij hoort het uitdenken van een thema, uitnodigen van sprekers en workshopleiders en het organiseren van allerlei praktische dingen die de jongerendagen tot een succes maken.

Werkgroep Kinderappèldagen

Op verschillende locaties in het land komen er ieder jaar grote groepen kinderen bij elkaar op de Kinderappèldagen. De werkgroep organiseert deze dagen, denk daarbij aan het bedenken van een mooi thema, uitnodigen van sprekers en musici, het vinden van een geschikte locatie en nog veel meer taken. 

Werkgroep Landelijke Actie

Elke twee jaar start de HHJO een landelijke actie. Deze actie wordt opgezet door een groep creatieve vrijwilligers. Eerst wordt er een goed doel gekozen en vervolgens wordt de actie georganiseerd en worden alle kinderen en jongeren enthousiast gemaakt om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Een belangrijk onderdeel daarvan is de landelijke actiedag en het verkopen van de actieproducten.

Werkgroep Moeder-dochterdagen

Het versterken van de band tussen moeder en dochter; daar zet deze werkgroep zich voor in. Elk jaar vindt er een tweedaagse activiteit plaats met een ontspannend en bezinnend karakter.

Werkgroep Vader-zoonsurvival

Als vader met je zoon drie dagen lang op survival in de Belgische Ardennen om de band tussen vader en zoon te  versterken; daar zorgt deze werkgroep voor. De werkgroep organiseert niet alleen ontspannende activiteiten, maar er wordt ook ruimte gemaakt voor een bezinning rondom een Bijbels thema.