Diensten voor ouders

Blogs voor jou!

Interview Wim Klop}

Interview Wim Klop

Mijn naam is Wim Klop. Ik ben 26 jaar oud en sinds 2,5 jaar getrouwd met Willemien. Wij hebben een dochtertje van 9 maanden en zijn lid van de Hersteld Hervormde Gemeente in Veenendaal.

Update protocol jeugdwerk en catechese}
Coronavirus

Update protocol jeugdwerk en catechese

Enige tijd geleden verstuurden we het anderhalve-meter jeugdwerk protocol dat is ontwikkeld door de jeugdwerkorganisaties HHJO, HJW, JBGG, LCJ en de Bond van Hervormde Zondagsscholen.

Persoonlijk Woord voor ieder kind}
Landelijke actie

Persoonlijk Woord voor ieder kind

Het Woord van God doorgeven aan je kinderen. Hoe doe je dat precies? We hebben de zegen dat we allebei zijn opgevoed met de Bijbel. We willen u en jou een inkijkje geven in hoe we in ons gezin de...

Jeugddiaconaat; jong geleerd is oud gedaan}
Diaconaat

Jeugddiaconaat; jong geleerd is oud gedaan

Wie heeft de achterliggende tijd niet over jongeren gehoord die praktische hulp boden aan ouderen of eenzamen binnen of buiten de gemeente? Typisch iets voor de coronatijd?

Luisteren met verwachting}

Luisteren met verwachting

Goed luisteren naar een preek valt niet mee. Dat is in ‘normale tijden’ zo en in coronatijd ervaren we dat extra als we noodgedwongen thuis meeluisteren. In het boek ‘Goed luisteren valt niet...

Oog en oor voor de enkeling}

Oog en oor voor de enkeling

Bij kerkelijke activiteiten hebben we de neiging om te tellen, in plaats van te wegen. Jezus leert echter oog te hebben voor de enkeling. Welk dwalende schaap heeft jouw hart?

Online toerustingsavond}
Coronavirus

Online toerustingsavond

Een online toerustingsavond, hoe zal dat ervaren worden? Dat is de vraag die we ons als jeugdwerkadviseurs stelden toen alle toerustingsavonden geannuleerd werden in verband met de coronacrisis.

Duurzame relaties in het gezin}

Duurzame relaties in het gezin

Wat is een duurzame relatie? Aan welke voorwaarden voldoet een duurzame relatie? Met een duurzame relatie wordt een relatie bedoelt die lang goed blijft. Het gezin bestaat uit meerdere relaties die...

Matigheid: een vrucht van de Geest}

Matigheid: een vrucht van de Geest

Heb jij dat ook, dat je het woordje ‘matig’ of ‘sober’ eigenlijk maar een storend, irritant woord vindt?