Diensten voor ouders

Blogs voor jou!

Oog en oor voor de enkeling}

Oog en oor voor de enkeling

Bij kerkelijke activiteiten hebben we de neiging om te tellen, in plaats van te wegen. Jezus leert echter oog te hebben voor de enkeling. Welk dwalende schaap heeft jouw hart?

Online toerustingsavond}
Coronavirus

Online toerustingsavond

Een online toerustingsavond, hoe zal dat ervaren worden? Dat is de vraag die we ons als jeugdwerkadviseurs stelden toen alle toerustingsavonden geannuleerd werden in verband met de coronacrisis.

Update protocol jeugdwerk en catechese}
Coronavirus

Update protocol jeugdwerk en catechese

Enige tijd geleden verstuurden we het anderhalve-meter jeugdwerk protocol dat is ontwikkeld door de jeugdwerkorganisaties HHJO, HJW, JBGG, LCJ en de Bond van Hervormde Zondagsscholen. Inmiddels...

Duurzame relaties in het gezin}

Duurzame relaties in het gezin

Wat is een duurzame relatie? Aan welke voorwaarden voldoet een duurzame relatie? Met een duurzame relatie wordt een relatie bedoelt die lang goed blijft. Het gezin bestaat uit meerdere relaties die...

Matigheid: een vrucht van de Geest}

Matigheid: een vrucht van de Geest

Heb jij dat ook, dat je het woordje ‘matig’ of ‘sober’ eigenlijk maar een storend, irritant woord vindt?

De Bron van de liefde}

De Bron van de liefde

De vorige keer zagen we dat de vrucht van de Geest één vrucht is met negen partjes. We zullen de partjes de komende maanden één voor één langslopen. Het eerste partje is liefde. Weet je welk...

Preken voor een lege kerk...}
Coronavirus

Preken voor een lege kerk...

Als dominee op de preekstoel in een leeg kerkgebouw, geen catechisaties en weinig tot geen pastorale bezoeken. Hoe ervaren predikanten dat? En wat willen ze jongeren in deze tijd meegeven?

Een vrucht met negen partjes}

Een vrucht met negen partjes

Laat jij je leiden door de Heilige Geest of door je eigen verlangens? Ben je erop gericht te doen wat de Heere van je vraagt of doe je waar je zelf zin in hebt?

Seksuele opvoeding in Bijbels perspectief}

Seksuele opvoeding in Bijbels perspectief

Onze kinderen groeien op in een wereld met een vrije seksuele moraal. Seksualiteit wordt steeds meer gezien als een doel op zich en wordt losgemaakt van het huwelijk, liefde en trouw.