Meer over Activiteiten

Workshops Hoevelaken

1. Actief 1 - Daniël Wolvers
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt.
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

2. Actief 2 - Daniël Wolvers
Is stilzitten lastig voor jou? Heb je behoefte aan beweging en ontspanning? Dan is de workshop ‘Actief’ iets voor jou! In deze workshop ben je actief (met elkaar) bezig en kan jij je energie kwijt.
Let op: bij deze workshop ben je verplicht om sportkleding en sportschoenen te dragen!

3. Creatief - Ingrid Redeker en Anneke van der Heiden
Wil jij deze dag, naast het stilstaan bij het thema 'Op reis!' ook een creatieve reis maken? Meld je dan aan voor deze workshop. Tijdens deze workshop kun je al je creatieve talenten gebruiken!

4. Handen uit de mouwen voor de ander - Hubrecht Smits en Jan van de Kamp (GDC)
Bij diakenen denk je misschien alleen aan de mannen in jouw gemeente die op zondags collecteren voor mensen die arm, eenzaam of gehandicapt zijn. Maar wist je dat jij ook veel voor je naaste kunt betekenen? Binnen de gemeente, maar ook daarbuiten. Je kunt zelfs de handen uit de mouwen steken voor je naaste in het buitenland. Tijdens deze workshop denken we na wat diakenen voor jou kunnen betekenen, hoe jij iets voor je naaste kunt betekenen, hoe je dat aanpakt en wat jij er zelf van kunt leren.

5. Ik ga op reis en ik neem mee... - Marleen Vos (HHJO)
Ik ga op reis en ik neem mee... Je kent het spelletje wel. Je probeert zo lang mogelijk in de race te blijven door te luisteren, te onthouden en de hele rij uit je hoofd op te ratelen.
Hoe goed ben jij in onthouden? Wat kun jij uit je hoofd opzeggen? In deze workshop ga je de uitdaging aan van onthouden, denk je na over het nut van het uit je hoofd leren van Bijbelteksten en geef je elkaar ideeën hoe je dit zou kunnen doen. 

6. Op stap met de politie - Wilhelm Bisschop
Wil jij politieagent worden? Of vind je het gaaf om te weten hoe de politie werkt? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Wilhelm Bisschop is politieagent en maakt veel spannende dingen mee tijdens zijn werk. Hier zal hij alles over vertellen tijdens de workshop politie. Hiernaast zal hij ook iets vertellen over hoe hij als christen zijn werk doet binnen een ‘harde’ wereld.

Zie ik jou ook?

7. Zelfvertrouwen - Kees van Helden
Hé jongere! Hoe kijk jij naar jezelf? Positief, of negatief? Wat is je zelfbeeld eigenlijk? En hoe geloofwaardig is het zelfbeeld dat jij hebt? In de workshop 'Zelfbeeld' willen we over deze vragen nadenken. Daarnaast willen we met elkaar vanuit de Bijbel kijken hoe een Bijbels zelfbeeld er uit ziet. Je eigen vragen kan je natuurlijk ook stellen. Je bent van harte welkom!

8. Jouw bestemming - ds. G.K. Terreehorst
Elke reis eindigt ooit. Ook jouw levensreis. De Bijbel leert dat er twee bestemmingen zijn: hemel en hel. Of je bent voor altijd gelukkig of je gaat verloren. Weet jij wat jouw bestemming is? Daar gaan we het in deze workshop over hebben. We denken samen na over de ernst van de hel. Waarom gaan mensen voor altijd verloren? Ook hebben we het over de hemelse heerlijkheid. Hoe zal het daar zijn? Ten slotte zal het gaan over de vraag hoe je niet verloren gaat maar het eeuwige leven ontvangt.

9. De Gids: hoe lees jij de Bijbel? - ds. J. Kommerie
‘Ons leven is te vergelijken met de reis van Israël door de woestijn. Je weet niet waar de reis langs zal gaan en of je wel in het beloofde land komt. Dan is het handig om een reisgids te hebben die je de weg wijst. De Bijbel wil zo’n gids voor jou zijn. Maar hoe gebruik je die op de juiste manier? En wat zegt die gids dan over jouw reis? In deze workshop staan we bij die vragen stil.’

10. Op reis met Woord & Daad - Janneke Witzier
Hoe zit dat met migratie? Op reis gaan is leuk! Nieuwe landen ontdekken, andere culturen ondergaan, mooie avonturen tegemoet. Fantastisch, toch?

Maar wat als je geen vakantiereis gaat maken, maar op reis moet omdat jouw thuisland niet veilig meer is, er geen werk is, je gevaar loopt? Hoe ga je dan op pad? Reis interactief/ actief met ons mee naar Ethiopië en volg het spoor van  Abdifatah en Ruth.