Meer over Activiteiten

In een notendop

Neem een notendop in je hand. Waarmee kun jij de dop vullen?

Je kijkt om je heen, op zoek naar iets wat past en dus klein van formaat. Heel veel functionele voorwerpen zijn veel te groot voor de notendop. Laat staan dat je er méérdere voorwerpen in kwijt kunt.

Druiven? Misschien anderhalf stuks, heel fijn gesneden. Besjes of erwten? Zout of suikerkorrels? In gedachten ga je al op zoek naar iets wat nóg kleiner, maar tegelijk ook bruikbaar is.

De meeste jongeren zijn van jongs af aan opgegroeid met bekende Bijbelse en dogmatische begrippen. Ze kennen woorden als zonde, vergeving, heiligheid, barmhartigheid, geloven, uitverkiezing, drie-eenheid en voorzienigheid. In de praktijk van het jeugdwerk blijkt echter dat veel jongeren het lastig vinden om de inhoud hiervan te verwoorden.

Kernachtig onderwijs in een notendop = woorden kiezen die de jongeren begrijpen, zonder af te doen aan de inhoud. Eenvoud heeft kracht!

Hoe en waarom? Laat je inspireren en toerusten tijdens dit symposium voor leidinggevenden. Ook ambtsdragers die regelmatig in gesprek zijn met jongeren tijdens huisbezoek om rondom jongerenpastoraat zijn van harte welkom.

Naast de hoofdlezing van ds. P. den Ouden volg je een workshop naar keuze en is er ruime gelegenheid voor ontmoeting.

Meld je hier aan.