Meer over Bijbelstudie

We gaan dienen!

Een jeugdverenigingsavond beginnen met een werkvorm geeft een frisse start. Het valt niet mee om elke keer een nieuwe werkvorm te verzinnen. Het internet biedt echter tal van leuke ideeën, dus laat je gerust daardoor inspireren.

In het spel ‘Shake it!’, een uitgave met het oog op innovatie en transformatie, kwam ik een werkvorm tegen die goed inzetbaar is bij de start van een JV-avond.

- Creëer individueel een poster van jezelf in vijf tot tien minuten. Denk daarbij aan een verkiezingsposter. Schets je portret en maak kenmerken, interesses of eigenschappen zichtbaar. Je kunt ze tekenen, of door middel van woorden weergeven. Bedenk daarbij een slogan waarin je weergeeft: ‘Hoe wil ik dienen?’
- Ga in een kring staan en geef de posters rechtsom aan elkaar door. Kijk naar de poster van degene die naast je staat en geef hem vervolgens door. Behalve een poster waarover jij een vraag wilt stellen omdat je ze interessant vindt, die houd je vast. Blijf posters doorgeven tot iedereen een poster heeft.
- Vertel de anderen om beurten wat je aanspreekt in deze poster. Stel de persoon die de poster maakte een vraag.
- Degene die de poster maakte beantwoordt de vraagt en presenteert vervolgens de poster die hij of zij zelf in handen kreeg. Zo volg je elkaar op tot iedereen aan de beurt is geweest.

Met deze werkvorm wordt helder hoe ieder afzonderlijk wil leren dienen in de gemeente, maar ook welke zaken we delen. Een mooie gedeelde ervaring als start voor de JV-avond over ‘dienen’, in het kader van de Landelijke actie: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’.