Jongerenmentoraat | Online toerusting

Er zijn verschillende signalen vanuit de maatschappij en vanuit de kerk dat jongeren het moeilijk hebben in deze tijd. Eenzaamheid en verveling kunnen makkelijker grip op hen krijgen nu zij de deur minder uit gaan. Daarom is het juist in deze tijd belangrijk om in contact te blijven met kinderen en jongeren in de gemeente.

Maarja, contact onderhouden, hoe doe je dat? Je kunt toch onmogelijk met alle jongeren los af gaan spreken? Het jongerenmentoraat (of Mozesmodel) is een methode die helpt om deze taak te verdelen. Zo wordt meeleven haalbaar en is de kans kleiner dat bepaalde jongeren anoniem blijven.     

Wij organiseren als HHJO de komende tijd twee online toerustingsavonden over het jongerenmentoraat (zie voor meer informatie deze pagina). We zullen uitleg geven op welke manieren dit model toegepast kan worden, en wat daar zoal bij komt kijken. Ook zijn deze avonden bedoeld om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Voor wie: Zij die interesse hebben in het jongerenmentoraat, met name kerkenraadsleden en leden van een jeugdraad of jeugdcommissie.   
Wanneer: Woensdag 27 januari en donderdag 4 februari (aanmelden voor één avond is ook mogelijk)
Tijd: 20.00 – 21.30
Deelname is kosteloos, na aanmelding ontvangt u een mail met instructies.

          27 JAN 2020 | 20.00 - 21.30

Deel 1 | Jongerenmentoraat, waarom en hoe?

Deze avond zal uitgelegd worden waarom jongerenmentoraat juist nu nodig is, en welk doel het beoogt. Hierna zal doorgesproken worden welke (organisatie)vormen er zijn en wat er nodig is om dit toe te gaan passen binnen de gemeente. Er is ruimte om bij uw aanmelding of tijdens de avond uw vragen te stellen, die we met elkaar bespreken.

          4 FEB. 2021 | 20.00 - 21.30

Deel 2 | Jongerenmentoraat, van start en dan?

Deze avond is een vervolg op deel 1 en is meer verdiepend. Als het jongerenmentoraat van start is, hoe blijft het systeem werken? Hoe blijven mentoren betrokken, enthousiast en toegerust? En hoe kan de kerkenraad zicht houden op het mentoraat? Deze avond zullen er ook ervaringsverhalen gedeeld worden vanuit gemeenten. Ook deze bijeenkomst vormt een mooie gelegenheid om vragen, twijfels en tips met elkaar te delen.

Aanmelden


Terug naar overzicht