Verbinding (verbroken)?!

“En zij waren volhardende in de leer der apostelen, en in de gemeenschap, en in de breking des broods, en in de gebeden.” zo lezen we in Handelingen 2 over de eerste christengemeente. En van de discipelen weten we dat zij op de eerste dag van de week, op zondag, samenkomen. De dag van Christus opstanding.

Dat samenkomen doen wij nog steeds, alleen kan dat nu niet zoals we gewend zijn. We kunnen op zondag niet naar de kerk en het onderlinge contact is maar beperkt mogelijk. Misschien ben je er inmiddels aan gewend geraakt. Waarom zou je als christen eigenlijk naar de kerk gaan op zondag? Wat mis je als dat niet kan? En welke invloed hebben de coronamaatregelen op het leven met de Heere, of is er geen verschil? Daar ging het online event over op 6 juni 2020. Hieronder kan je de uitzending terugkijken. De lezing is ook terug te lezen.


Verwerking

Dr. W. van Vlastuin heeft een aantal vragen en een stelling naar aanleiding van zijn lezing gemaakt. Mooi om met de club of JV na afloop (digitaal) te gebruiken om na te praten.

  1. Wat viel je het meest op in de lezing? Waarom?
  2. Hoe ga je om met weerbarstige gemeenteleden en dingen?
  3. Welke plaats heeft de gemeente in jouw gebed?
  4. Wat zou je tegen een 'shoppende' vriend(in) zeggen?
  5. Een nieuw besef dat de kerk het lichaam van Christus is, doet het geestelijk leven opbloeien (stelling; eens, oneens, waarom?)

Terug naar overzicht