Nieuws

Jacorien van Walsem, nieuwe jeugdwerkadviseur

Op 1 september jl. mochten we Jacorien van Walsem als jeugdwerkadviseur verwelkomen binnen het HHJO-team. We zijn dankbaar dat zij ons team is komen versterken nu Jacoline in mei was gestopt als jeugdwerkadviseur. We wensen Jacorien een goede tijd binnen het team en binnen het geheel van de gemeenten, de jeugd en de kinderen. Van harte Gods zegen gewenst!

Wie is Jacorien van Walsem?
Ik ben 23 jaar en momenteel ben ik mijn studie aan het afronden als toegepast psycholoog. Ik ben woonachtig in het mooie Rhenen en lid van de HHG Achterberg-Rhenen.

Wat trok je aan om te solliciteren op de functie van jeugdwerkadviseur 16- binnen de HHJO?
Het lijkt me prachtig om te werken in Gods Koninkrijk door jongeren te ontmoeten en toe te rusten. En daarnaast gemeentes te ondersteunen in het uitvoeren van goed functionerend jeugdwerk. En dat alles tot eer van God. Verbinding maken (en houden) met jeugd en de zorg voor hen dragen, zoals God dat van ons vraagt, kan een hele zoektocht zijn. Ik wil hier graag ondersteuning in bieden met mijn kennis van de leefwereld van jongeren en mijn kennis als toegepast psycholoog. In eerste instantie had ik dit verlangen in mijn eigen gemeente. Bij een samenkomst voor het opzetten van een jeugdvereniging was de HHJO aanwezig en mij werd verteld dat deze vacature openstond. Zoals ik al vaker aan mensen heb beschreven was dat een geschenk uit de hemel. Nu kan ik naast mijn eigen gemeente, ook daarbuiten in deze dingen meedenken.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Tot nu toe ben ik altijd voltijd student geweest. In mijn studie heb ik wel verschillende stages mogen lopen. Zo ben ik studentcoach op een mbo in Arnhem geweest en jongerenwerker in de omgeving van Tiel. Daarnaast heb ik mij voor het afstudeeronderzoek mogen verdiepen in het onderwerp jeugdpastoraat bij Chris & Voorkom.

Welke ervaring heb je in het jeugdwerk?
In mijn gemeente mag ik nu voor het derde jaar club geven aan de kinderen uit groep 6. Ik geniet ervan om samen met een team deze kinderen meer te leren over God en de Bijbel. Daarnaast is deze doelgroep ook nog speels en is het heerlijk om mezelf te laten overhalen om mee te doen. Naast het geven van kinderclub denk ik mee in het opzetten van de 16+ club. Het contact met deze doelgroep vind ik ook erg leuk. De jongeren zitten in een interessante en soms ook ingewikkelde levensfase. In deze periode met ze meelopen en ze leren over God Woord (voor hen) is waardevol. 
Buiten het gemeentewerk om heb ik ook verschillende keren met jeugd mogen werken tijdens verschillende (zomer)kampen.

Wat lijkt je het mooiste om te doen of te kunnen bereiken in je nieuwe functie?
It takes a church to raise a child.’ (Vertaling: Er is een kerk voor nodig om een kind op te voeden.) Dit is een quote die ik in de afgelopen periode voorbij zag komen. Deze quote geeft voor mij onder andere het belang aan van het liefhebben van en zorgen voor de jongeren in de kerkelijke gemeente. Of je jong bent of oud, iedereen vindt het fijn om gezien te worden. Hallo zeggen of een praatje maken, kan al zoveel betekenen. Omzien naar elkaar is ook wat God van ons verlangt. Ik hoop in deze functie een bijdrage te leveren aan de invulling hiervan, in het jeugdwerk, maar ook daarbuiten.


Overzicht