Nieuws

Reinier Stoel, nieuwe jeugdwerkadviseur

Op 1 november jl. mochten we Reinier Stoel als jeugdwerkadviseur verwelkomen binnen het HHJO-team. We zijn dankbaar dat hij ons team is komen versterken na het vertrek van Henco van Ee. We wensen Reinier een goede tijd binnen het team en Gods zegen over het werk in gemeenten van de Hersteld Hervormde Kerk.

Wie is Reinier Stoel?

Mijn wieg stond 28 jaar geleden in Rotterdam. Toen ik 1 jaar oud was, zijn mijn ouders verhuisd naar Staphorst en daar woon ik nog steeds. Ik ben lid van de Hersteld Hervormde gemeente in Staphorst.

Wat trok je aan om te solliciteren op de functie van jeugdwerkadviseur binnen de HHJO?

Werken in de kerk is werken in Gods Koninkrijk. Het is voor mij al jaren een biddende zoektocht hoe ik mijn gaven en talenten kan besteden in Zijn dienst. Toen de vacature voorbij kwam heb ik besloten om te solliciteren en inmiddels ben ik aangesteld als jeugdwerkadviseur.

Welke ervaring heb je in het jeugdwerk?

Ik heb in Staphorst al een aantal jaar jeugdvereniging gegeven aan jongeren uit VO2 en VO4. Daarnaast zit ik sinds 2018 in de werkgroep Bijbelstudieconferentie 23+ van de HHJO.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb de opleiding werktuigbouwkunde gevolgd, eerst voltijd en later deeltijd. Ik heb ruim 3 jaar als mechanical engineer gewerkt. Daarna ben ik voor mijzelf begonnen als personal coach voor hoogbegaafde jongeren. Ik bood een traject aan waarin jongeren zelfsturend leiderschap ontwikkelden. Hier heb ik de achterliggende 3,5 jaar veel inzichten gekregen in de denkwereld van jongeren. Verder werk ik als freelance online moderator voor Besedo en doe ik af en toe wat videografie opdrachten. Ook ben ik een aantal keer reisleider geweest voor Amigo Reizen.

Wat hoop je te kunnen bereiken als jeugdwerkadviseur?

Ik hoop dat ik door Gods genade de kerk mag dienen. Als jeugdwerkadviseur hoop ik samen te werken met ambtsdragers, leidinggevenden en ouders om jongeren toe te rusten vanuit de Bijbel. Jongeren worden dagelijks bestookt met een wereldbeeld dat haaks staat op de Bijbel en daarom is toerusting nodig om een Bijbelse visie op het leven te ontwikkelen. “Opdat gij moogt onberispelijk en oprecht zijn, kinderen Gods zijnde, onstraffelijk in het midden van een krom en verdraaid geslacht, onder welke gij schijnt als lichten in de wereld;” (Filippenzen 2:15). Verder hoop ik jongeren te ontmoeten op de verschillende activiteiten die de HHJO samen met vrijwilligers organiseert.

 


Overzicht