Meer over Thema's

Op reis

Op reis

Zin om mee te gaan?

Voordat je ‘ja’ zegt, heb je vast nog heel veel vragen: waar we naartoe gaan, wat je mee moet nemen, hoe lang we onderweg zijn, wie er nog meer mee gaan, enz.. De ene persoon wil die vragen vooraf allemaal beantwoord hebben, de ander vindt het heerlijk om op de bonnefooi te gaan; een beetje onzekerheid maakt het juist spannend.

Geldt dat ook voor jouw levensreis? Dat een beetje onzekerheid het spannend maakt? Je weet niet waar je naar toe gaat, je weet niet hoe lang je reis (nog) duurt, je loopt met een hele volle rugtas op je rug en er lopen steeds andere mensen met je mee.

Misschien toch wel beter om een reisgids te volgen; ik kan het aanbevelen: pak je Bijbel. De Bijbel wijst ons de weg naar de beste eindbestemming die er is; het nieuwe Jeruzalem. Een eindbestemming die ons voor eeuwig bij de Heere brengt! Wanneer je door genade Hem volgt, in Hem gelooft, weet je ook zeker dat je die eindbestemming zult bereiken.

De weg er naar toe is niet altijd een rechte; er zitten bochten en hobbels in; regelmatig moet je even stil houden om te rusten en weer in je reisgids te lezen, maar het scheelt al heel veel dat je je rugtas kon achterlaten aan de voet van het kruis, omdat Hij je zondenlast overgenomen heeft. Het helpt ook dat je met heel veel mensen samen loopt, die dezelfde Gids volgen en hetzelfde einddoel hebben; met hen spreek je over wat je onderweg ziet, hoort en meemaakt. 

Geloof je niet dat deze reis met een zeker einddoel veel beter is dan slopende onzekerheid over je eeuwige bestemming? En dan te bedenken dat je al van jongs aan een reisdocument in bezit hebt, waarop Gods belofte staat. Hij toont Zich bereid jou naar je eeuwig huis te brengen; niet omdat jij het zo goed gedaan hebt, maar omdat Hij de weg bereid heeft en jou vraagt: Volg Mij.

Goede reis en behouden aankomst!

Hanneke Smits-van Doorn