Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Melkchocolade

Melkchocolade

Paasverhaal met een boodschap voor (jonge) kinderen

Zijn ziel tot een schuldoffer gesteld

Zijn ziel tot een schuldoffer gesteld

Met het zondoffer vinden we het schuldoffer we voor het eerst in de mozaïsche wetgeving in de Pen¬tateuch. Deze offers hebben heel nadrukkelijk een verzoenende betekenis.

Jezus, het Offerlam

Jezus, het Offerlam

De afgelopen tijd hebben we stilgestaan bij de verschillende offers die de Heere had ingesteld voor het volk Israël. Hij stelde de offerdienst natuurlijk niet in om de mensen bezig te houden. Al die offers waren bedoeld om de Israëlieten ergens op te wijzen. Nee, niet om hen op iets te wijzen, maar op Iemand. En omdat ‘Iemand’ met een hoofdletter geschreven staat, weet jij natuurlijk wel Wie bedoeld wordt. De Heere Jezus.

Gemeentezijn rond Woord en muziek

Coronavirus

Diaconaat

Gemeentezijn rond Woord en muziek

Elke vrijdagavond klinken in veel Veenendaalse woonkamers muzikale klanken. Sinds twee maanden organiseert de hersteld hervormde gemeente een Brugkerk-uurtje via de livestream. Het uurtje onderstreept het belang van gemeentezijn, juist in deze tijd.

Zondoffer, het fundament voor alle offers

Zondoffer, het fundament voor alle offers

De dag nadat ik was bevestigd in mijn nieuwe gemeente, pakte ik mijn fiets om de eerste bezoeken te gaan afleggen. Bij de winkelstraat gekomen, waar ik doorheen moest om aan de andere kant van het dorp te komen, stond er een verkeersbord, met daaronder allerlei uitzonderingen. Ik was het bord al voorbij voordat ik alles kon lezen. Dus niets vermoedend reed ik door de winkelstraat, maar werd aangehouden door twee BOA’s. ‘Meneer’, zei de ene BOA, ‘weet u dat u hier op dit tijdstip niet mag fietsen?’ Nee, dat wist ik niet. Dus dat vertelde ik hem eerlijk. Gelukkig hielp de andere BOA mij. Hij was lid van onze gemeente en kon bevestigen dat ik nieuw was in het dorp. Maar ik had wel de wet overtreden en was dus schuldig. Maar ik wist het niet en had het dus onwetend gedaan.

Muzikaal talent in actie

Landelijke actie

Muzikaal talent in actie

In de oude kerk in Heusden is het in de vroege morgen van 6 maart een drukte van belang. Instrumenten worden gestemd en de installatie voor de opname wordt klaargezet. Negen jongeren van de hersteld hervormde gemeente Nederhemert zetten vandaag hun muzikaal talent in voor de landelijke actie van de HHJO.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid