Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Chèsèd en Tov

Chèsèd en Tov

Vreemde woorden hè, boven dit stukje? Het zijn Hebreeuwse woorden. Woorden in de taal waarin het Oude Testament is geschreven.

Een krukje als troon

Landelijke actie

Een krukje als troon

Bij binnenkomst in het huis van Jacob en Albertine Karels in Ede zie je nog een aantal Tanzaniaanse elementen; in de boekenkast een houten olifant, een handgeschilderde Tanzaniaanse canvas, een typisch Tanzaniaans krukje bij de tafel. Spullen die aan de tijd herinneren dat ze met hun vier zoons in Tanzania hebben gewoond. In 2009 werden ze vanuit de Hersteld Hervormde Gemeente Ede uitgezonden voor Wycliffe Bijbelvertalers naar Tanzania. Inmiddels zijn ze twee jaar terug op Nederlandse bodem, maar digitaal nog steeds verbonden met het vertaalteam in Tanzania.

Jeugddiaconaat; jong geleerd is oud gedaan

Diaconaat

Jeugddiaconaat; jong geleerd is oud gedaan

Wie heeft de achterliggende tijd niet over jongeren gehoord die praktische hulp boden aan ouderen of eenzamen binnen of buiten de gemeente? Typisch iets voor de coronatijd?

Luisteren met verwachting

Luisteren met verwachting

Goed luisteren naar een preek valt niet mee. Dat is in ‘normale tijden’ zo en in coronatijd ervaren we dat extra als we noodgedwongen thuis meeluisteren. In het boek ‘Goed luisteren valt niet mee’ zet dr. P.C. Hoek uiteen waarom goed luisteren noodzakelijk is.

Weer naar de kerk...

Coronavirus

Weer naar de kerk...

Sinds juni zijn er versoepelingen en mogen we weer naar de kerk. Dit wordt door gemeenten verschillend ingevuld. Een aantal gemeenten nodigden jongeren uit om de eerste diensten bij te wonen en de HHG Ede organiseerde een hagenpreek op de hei. Een aantal ervaringen van jongeren en hun predikant.

Oog en oor voor de enkeling

Oog en oor voor de enkeling

Bij kerkelijke activiteiten hebben we de neiging om te tellen, in plaats van te wegen. Jezus leert echter oog te hebben voor de enkeling. Welk dwalende schaap heeft jouw hart?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid