Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Als ik mijn Vader ken, ontvang ik rust

Als ik mijn Vader ken, ontvang ik rust

Ik denk dat je de afgelopen twee jaar wel tien keer de tekst uit Mattheüs 11 : 28 bent tegengekomen: “Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.” De Heere Jezus citeerde Jeremia 6:16b, maar zette dat in een nieuw licht. Wat is de context in Mattheüs 11 en wat betekent het?

Rust als opdracht

Rust als opdracht

Het stond in een recent artikel: “82 procent van de jongeren zit tegen een burn-out aan.” Schokkende cijfers die laten zien dat er in ons land iets vreselijk mis gaat. Is de stress te veel? Slapen we te weinig? Ligt de lat te hoog? Zijn onze agenda’s te vol? Mensen trekken hun wenkbrauwen op wanneer je ze – zelden, en bijna schoorvoetend – vertelt dat je niét druk bent. Als je bedenkt hoe we als mensen door God zijn gemaakt, is dat eigenlijk vreemd.

Vakantie!

Vakantie!

Met een grote vaart gooit Jelle zijn tas in de hoek van de kamer. Zo, die heeft hij de komende 6 weken niet meer nodig. Hij is er ook helemaal klaar mee. Wat een taaie tijd. Eerst zit je weken thuis en lijkt het alsof het vakantie is en als je dan weer naar school kunt, worden de lessen nog even volgepropt met alles wat nog af moet dit jaar. Dan nog een ‘gewone’ toetsweek en ja, ja, zo fijn je krijgt de mogelijkheid om extra toetsen te herkansen. Wat een feest! Hij staat nog steeds op ‘discussie’; nu maar hopen dat de docentenvergadering een positief advies geeft, dan kan hij volgend jaar tenminste examen doen en aan het werk.

Looft God!

Looft God!

Elf keer. Zo vaak staat het woordje loof in psalm 150. Elk vers, bijna elke zin, begint met het woordje loof. Het woordje halleluja betekend daarnaast ook Looft God. De psalm begint en eindigt met halleluja, dus als we deze twee keren meetellen komen we op dertien. Dertien keer. Dertien keer het woordje loof. In een psalm met zes verzen. Dan moet het wel iets belangrijks zijn, God loven.

Leer mij Uw paden

Catechese

Leer mij Uw paden

Het winterwerk seizoen ligt achter ons. Het is een bijzonder jaar geweest. Aan de ene kant meer rust, doordat er minder activiteiten waren. Aan de andere kant onrust. Zoeken naar mogelijkheden voor onderling contact als gemeente en als jongeren.

Gedragsverandering in een onlinewereld

Gedragsverandering in een onlinewereld

In een wereld vol schermen, valt het niet mee om onlinetijd in de hand te houden. Velen zwerven verder en langer online rond, dan ze zelf eigenlijk willen. Vandaar dat er wereldwijd een tegenbeweging gaande is; het zogenaamde digitaal minimalisme. Een aanpak die zich richt op persoonlijke gedragsverandering. Christenen staan als vreemdeling in de wereld. Dit heeft invloed op het offline leven, maar ook op onlinegedrag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid