Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Elke dag opnieuw

Elke dag opnieuw

Wat kun je onder de indruk zijn van de schepping! Bijvoorbeeld wanneer je machtige bergketens voor je ziet, wanneer je geniet van de heide op de Veluwe of wanneer je de zon in je gezicht en de zandkorrels tussen je tenen voelt op het strand. Daar kun je intens van genieten. Dan kun je weleens klein worden onder Gods goedheid.

Hoe klinkt jouw genadelied?

Hoe klinkt jouw genadelied?

Bijbellezen; hoe doe je dat? Lees jij weleens een instructieboek? Bijvoorbeeld ‘Hoe leer ik gitaarspelen?’ Probeer zo eens deze psalm te lezen: ‘Hoe leer ik Gods genade loven?’ David wil je hier graag bij helpen.

Overstroomd

Overstroomd

Is jouw glas halfvol of halfleeg? Deze vraag komt wel eens voorbij. Halfvol staat doorgaans voor een positieve levenshouding en halfleeg voor een negatieve, ontevreden instelling. In beide gevallen zit er evenveel water in het glas. Dat is niet zo als je een vol of leeg glas hebt, daar zit wel degelijk verschil tussen. Psalm 100 is niet halfvol of halfleeg, vol of leeg, maar stroomt over van Gods goedheid.

Duo-wandeling als zomercontact

Duo-wandeling als zomercontact

Samenkomen in groepen, is niet vanzelfsprekend. Dat is één van de lessen van de afgelopen periode. Door de beperkingen hebben we als leidinggevenden moeten zoeken naar creatieve alternatieven om contact te houden met jongeren.

Klappen en juichen voor de Koning

Klappen en juichen voor de Koning

Stiekem keek ik rond in de kerk. Zou ik? Zouden anderen hetzelfde idee hebben? Kan het voor deze keer? Toch maar niet… Keurig bleef ik stilletjes zitten, ook al zong ik luidkeels mee met de psalm.

Daverende bergen

Daverende bergen

Met dit warme weer krijg ik vakantiekriebels, herken je dat? Als vanzelf komen er vakantieherinneringen boven; wat kan ik in het buitenland onder de indruk raken van de prachtige natuur. De enorme bergen, vulkanen, grote oceanen, diepe ravijnen. Om klein van te worden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid