Actueel

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Op pad met onze jeugdwerkadviseurs | Marleen

Op pad met onze jeugdwerkadviseurs | Marleen

Ik ga op pad naar HHG Stellendam om de tweede avond van de Vervolg-vertelcursus te geven. Vanuit twee kerkelijke gemeenten komen 17 leidinggevenden bij elkaar. De eerste avond hebben we gewerkt aan het vertellen rondom een kernboodschap. Sommigen hebben er al mee geoefend:

Hoogbegaafde jongeren; in iedere gemeente

Hoogbegaafde jongeren; in iedere gemeente

Misschien zijn ze u nog niet opgevallen; de meer- en hoogbegaafde kinderen en jongeren in de kerk, op de club, in uw catechisatiegroep en op de vereniging. Of misschien ook wel; u werd verrast door een vraag die u niet verwachtte van een kind van 8, u wist ook zo snel even geen antwoord. Misschien was het een jongere die niet ‘leuk’ meedeed tijdens het spel, maar heel autonoom het spel op zijn manier wilde spelen. Of een belijdeniscatechisant die denkt en spreekt op een niveau dat ver af staat van de rest van de groep; maar u hebt er even geen aandacht aan geschonken; het is al de zoveelste vraag die het meisje stelt.

Op pad met onze jeugdwerkadviseurs | Wim

Op pad met onze jeugdwerkadviseurs | Wim

Na een ritje van een halfuur parkeer ik donderdagavond 18 januari mijn auto tegenover het Van Lodenstein College in Hoevelaken. Het is de plek waar de plaatselijke gemeente elke zondag samenkomt. Die avond ben ik uitgenodigd om met de leidinggevenden van het jeugdwerk en de kerkenraad na te denken over hoe we identificatiefiguur kunnen zijn voor de kinderen en jongeren waar we mee omgaan. Ook al is het onderwerp voor mij bekend, toch is het elke avond weer afwachten hoe de avond verloopt. Want welke vragen komen er? En wat voor ervaringen nemen de aanwezigen mee?

Een schets van de grote lijnen in het Bijbelboek Openbaring

Een schets van de grote lijnen in het Bijbelboek Openbaring

'Johannes staat op het strand als hij een nieuw visioen krijgt. Hij kijkt uit over de zee. Daar gebeurt iets. Uit de golven komt stukje voor stukje een beest omhoog.’ In het Bijbelboek Openbaring gaat het eerst over de brieven aan de zeven gemeenten in Klein- Azië. Daarna volgen er visioenen over draken, engelen en natuurrampen. De apostel Johannes heeft het allemaal gezien en opgeschreven.

Vragen over de lijdenstijd

Vragen over de lijdenstijd

De lijdenstijd, het is een woord dat vaak genoemd is in de afgelopen weken. We vroegen drie jongeren welke vragen ze hadden over de lijdenstijd. Elke vraag wordt beantwoord door een dominee.

'Beproeft alle dingen; behoudt het goede' (1 Thessalonicenzen 5:21)

'Beproeft alle dingen; behoudt het goede' (1 Thessalonicenzen 5:21)

Opgevoed op de boerderij, vond ik het studentenleven maar niets. Ik wilde een praktisch beroep en ik was niet van plan om heel lang op school te blijven. Inmiddels ben ik al bijna 5,5 jaar student en 4,5 jaar lid van de C.S.F.R, een christelijke studentenvereniging. Hoe kijk ik terug op mijn studententijd en wat heeft het mij gebracht? Dat is de vraag die ik in deze blog hoop te beantwoorden.