Blogs

Gekozen filters:

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Biddend strijden

Biddend strijden

Geef het maar toe. Je bent gewoonweg zwak tegenover de verleiding van satan. Hoe vaak ga jij op een dag onderuit? Je laat je leiden door je frustratie in plaats van door de liefde. Je bent jaloers en gericht op de dingen van de wereld. Je vindt jezelf belangrijker dan een ander en laat dat ook nog eens duidelijk merken. Je doet je werk zonder blijmoedige ijver. Of helemaal niet. Je koestert onreine gedachten. Je loog. Je vergeet God te danken. Heel jouw dag zit vol verleidingen. En jij bent er gewoonweg niet tegen opgewassen.

Geestelijke wapenrusting – Zwaard van de Geest – Gods Woord

Geestelijke wapenrusting – Zwaard van de Geest – Gods Woord

De soldaat van Efeze 6 is bijna klaar voor de strijd. Je ziet hem al ongeduldig staan, klaar om het slagveld op te gaan. Hij heeft al een helm op, schoenen aan en de riem en het borstwapen om. Maar we missen nog iets. Wat? Het zwaard!

Bidden met kinderen

Bidden met kinderen

Het gebed is een vast onderdeel van de christelijke opvoeding. Al jong leren we onze kinderen bidden. Maar wat bidden we? En hoe leren we onze kinderen zelf te bidden? 10 aanbevelingen bij het bidden, toegespitst op het persoonlijke gebed.

Jongerenavonden Lunteren

Jongerenavonden Lunteren

Ontmoeten - ontspannen - open Bijbel

Afscheidsinterview Jacoline de Vree-Roon

Afscheidsinterview Jacoline de Vree-Roon

Na ruim 8 jaar als jeugdwerkadviseur bij de HHJO te hebben gewerkt, is Jacoline de Vree helaas per 1 mei 2022 gestopt met haar werkzaamheden. We willen haar hier nogmaals hartelijk bedanken voor alles wat ze heeft betekend voor de HHJO, voor jongeren, kinderen, leidinggevenden en anderen. We wensen Jacoline met haar man Corné en dochtertje Fébe van harte Gods zegen toe op haar verdere levenspad.

Het schild van het geloof

Het schild van het geloof

Na de riem van de waarheid, het borstwapen van de gerechtigheid en speciale schoenen om het Evangelie te delen, heeft Paulus het over het schild van het geloof. ‘Bovenal aangenomen hebbende het schild des geloofs, met hetwelk gij al de vurige pijlen van de bozen zult kunnen uitblussen’ (vers 16).

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Mis niets van de HHJO! Schrijf je in en we houden je op de hoogte van nieuws en activiteiten.

We zullen je gegevens nooit delen. Zie ons privacybeleid