Blogs

Twee vrijwilligers aan het woord

De HHJO wordt ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Er zijn ongeveer 75 vrijwilligers actief. De vrijwilligers zetten zich in binnen verschillende werkgroepen. Daarbij valt te denken aan het organiseren van jongerendagen, Bijbelstudieconferenties, kinderappèldagen en andere activiteiten, het schrijven van Bijbelstudiemateriaal, het organiseren van de Landelijke Actie en nog veel meer. Mede door de inzet van deze vrijwilligers kan de HHJO er voor en rondom jongeren zijn! We zijn op zoek naar versterking van ons vrijwilligersteam. Hierna laten we twee vrijwilligers aan het woord om jullie warm te maken voor dit werk!

Florieke de Jong – Bijbelstudiemateriaal 12- 

Hoe ben je als vrijwilliger bij de HHJO terechtgekomen?
In de zomer van 2017 werd ik onverwachts benaderd door Marleen Vos met de vraag of ik secretaresse wilde worden van de werkgroep Bijbelstudiemateriaal 12-. Ik heb daar een poosje over nagedacht en besloten om dit te gaan doen. 

Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger bij de HHJO?
Tot nu toe ben ik secretaresse geweest van de werkgroep. Het was mijn taak om vergaderingen te plannen, agenda's en notulen te maken, de werkgroepleden te herinneren aan deadlines voor de verschillende fasen in het proces van Bijbelstudies schrijven etc. Ik heb daarbij ook meegedaan aan het redigeren en opmaken van de Bijbelstudies, hoewel dat niet direct bij mijn takenpakket hoorde. Ik vond het mooi om zo ook inhoudelijk betrokken te zijn bij de Bijbelstudies. Binnenkort hoop ik het stokje door te geven aan iemand anders en verder te gaan als schrijver in de werkgroep. 

Wat vind je leuk aan het werk als vrijwilliger?
Het is mooi om op deze manier bezig te zijn met Gods Woord en te zoeken naar de concrete vertaalslag om het hart van de kinderen te raken. Wetend dat dit uiteindelijk niet ons werk is, maar Gods werk. Daarbij is het ook voor jezelf verrijkend. 

Zijn er ook minder leuke dingen?
Haha, moet ik daar echt over uitweiden nu binnenkort iemand anders mijn taken overneemt?
 

Aart-Jan Prins – Landelijke actie

Hoe ben je als vrijwilliger bij de HHJO terechtgekomen?
Henco belde mij een keer op met de vraag of ik me als vrijwilliger wilde inzetten.

Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger bij de HHJO?
Meedenken met de landelijke acties, contact met leveranciers, actieproducten verzinnen, zorgen met elkaar dat de landelijke actie een succes wordt

Wat vind je leuk aan het werk als vrijwilliger?
Gezelligheid op de vergaderingen, leuk enthousiast team, samen met de vrijwilligers en de jongeren meewerken / in actie komen voor een prachtig doel in Israël. 

Zijn er ook minder leuke dingen?
Na een werkdag hup de auto snel in om naar het mooie Veenendaal af te reizen, en snel een hapje eten thuis of onderweg dus meer het haasten maar goed.     

Wat maakt het vrijwilligerswerk waardevol?
Als je ziet dat jongeren in actie komen, zelf komen met allerlei leuke acties, dat hetgeen wat je met elkaar bespreekt ook lukt en tot goede uitkomst komt. 

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt tijdens je vrijwilligerswerk?
Ik ben nog niet zo lang betrokken bij de werkgroep landelijke actie dus hier heb ik nog geen antwoord op .

Wat wil je meegeven aan degenen die twijfelen of ze vrijwilliger willen worden.
Kom een keer kijken of neem contact op voor een gesprekje, gebruik je talenten, alleen ga je sneller, samen kom je verder, er is ruimte in het team om te kijken naar je taken. 

Wil jij je ook graag inzetten voor onze kinderen en jongeren? Om zo een schakeltje te zijn in Gods Koninkrijk met als doel kinderen en jongeren te bereiken met Gods Woord? Meld je dan aan als vrijwilliger! Hier vind je welke vacatures openstaan. Klik voor meer informatie over de werkgroepen. Zit er geen vacature voor je bij? Neem dan contact met ons op, we kunnen samen bespreken op welke manier jij je kunt inzetten binnen de HHJO. Contact: secretariaat@hhjo.nl.
Als vrijwilliger bij de HHJO maak je deel uit van een werkgroep met andere enthousiaste vrijwilligers.

Overzicht