Blogs

Zorg voor de schepping

'Help jij vandaag mee in de tuin?' Misschien een vraag die je vader of moeder weleens aan jou stelt. Vind je het leuk om dat te doen?

Misschien hebben jullie thuis wel een heel grote tuin. Met heel veel mooie bloemen of planten. Of ga je weleens naar het bos en zie je daar heel veel mooie dingen in de natuur. Wat heeft de Heere dat allemaal mooi gemaakt!  

Adam en Eva kregen van de Heere in het paradijs de opdracht om goed te zorgen voor de schepping. Ze zorgden voor de dieren, de planten en de bomen. Ook nadat Adam en Eva niet meer in het paradijs mogen wonen, moeten ze voor de schepping zorgen. Dat is iets waar de Heere heel zuinig op is! Hij heeft de dieren, de planten, de bloemen en de aarde aan ons gegeven. Weet je waarom? Om van te genieten en te zien wat een goede God Hij is.   

Ook jij en ik moeten voor de schepping zorgen en daar zuinig op zijn. Doe jij dat ook? Dat kun je doen door te werken in de tuin en te zorgen dat alles er mooi uitziet. Of door netjes je afval in de prullenbak te doen in plaats van op straat of in het gras te gooien. Je kunt ongetwijfeld nog heel veel voorbeelden bedenken!  

Zuinig zijn op de schepping, doe jij dat ook? De Heere wil graag dat we goed zorgen voor alles wat Hij heeft gemaakt. En er is zoveel moois wat Hij in de schepping aan ons wil laten zien. Help je mee met zorgen voor de schepping?

Door: Hanneke de Kat op 6 mei 2020


Overzicht