Blogs

Elk oog zal Hem zien, ook jouw oog!

Heb je daar wel eens over nagedacht? Elk oog zal Hem zien. Ieder mens op deze aarde zal eens God zien, als Redder of als Rechter. Een belangrijk thema om over na te denken. Dat gaan we doen tijdens de jongerendag 16+ op 21 november 2020. In deze blog denken de sprekers alvast met je na over het thema en nodigen ze je uit om mee te kijken.

Ook jouw ogen

Misschien heb jij wel een goede vriend of vriendin die je regelmatig een appje stuurt, maar je hebt hem of haar al lang niet gezien. Wat is het dan heerlijk om elkaar weer in het echt te zien en te spreken! Een smiley laat wel een beetje zien dat de ander blij is, maar als je tegenover iemand zit en je ziet de brede lach op zijn mond en de ogen die stralen, dan heb je echt contact! 
Johannes ziet de Heere Jezus met eigen ogen. Hij ziet Hem staan, bekleed met een lang kleed en een gouden gordel, Zijn hoofd en haar wit als de sneeuw. Zijn gezicht als de zon die schijnt in alle kracht. Als Johannes dat ziet, valt hij als dood aan Zijn voeten. Maar de Heere Jezus legt Zijn rechterhand op hem en zegt: “Vrees niet…” Wees niet bang, Johannes. Hij hoeft niet bang te zijn, omdat hij gewassen is door het bloed van het Lam.
Hoe zul jij Hem ontmoeten als Hij terugkomt op de wolken, of op de dag dat je sterft? Als een vriend, of als een onbekende vijand? Dat maakt nogal verschil. Ken je Hem niet, dan heb je alle reden om te vrezen. Zoek Hem vandaag nog! Mag je Hem door geloof kennen, dan hoef je niet bang te zijn. Dan kijk je zelfs uit naar die dag dat je bij Hem wezen mag!
Elk oog zal Hem zien, dat is het thema van de jongerendag. Ook jouw ogen.

Henco van Ee
 

Twee miljard kijkers

Wereldwijd keken twee miljard mensen mee met de rouwdienst van prinses Diana op 6 september 1997. Twee miljard mensen, dat zijn er nogal wat! Elf jaar later keken twee keer zoveel mensen mee, toen de Olympische spelen geopend werden in Peking. Volgens onderzoekers keken ongeveer vier miljard mensen naar het spektakel! Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en daarmee ook twaalf jaar dichterbij het moment waarvan geldt: Elk oog zal Hem zien! Er breekt namelijk een moment aan, waarop ieders oog zich zal richten op één Persoon. Oud en jong, arm en rijk, ja zelfs de doden zullen opstaan en Hem zien Die zal komen op de wolken des hemels. De Bijbel leert ons duidelijk dat de Heere Jezus niet alleen ten hemel gevaren is, maar dat Hij ook zal komen zoals Hij heengegaan is. En als Hij wederkomen zal, dan zal élk oog Hem zien. Ook zij die al lang gestorven waren, ze zullen opstaan en ze zullen Hem zien. Elk oog zal Hem zien! Want Hij die als Redder geboren is in Bethlehem, zal als Rechter terugkomen om te oordelen de levenden en de doden. En de grote vraag voor jou en mij is, of wij dan bereid zullen zijn om Hem te ontmoeten. Is het een dag die jou vooral angstig maakt, of zijn er momenten dat je met verlangen mag uitzien naar die grote dag? Kijk mee tijdens het online-event op 21 november als we nadenken over het thema: Elk oog zal Hem zien!

Ds. K.J. Kaptein
 

Duurzaam leven in het licht van de wederkomst

De aarde warmt op. Bosbranden teisteren de Verenigde Staten. Het zee-ijs op de Noordpool smelt als nooit tevoren. Welke lijnen kun je trekken vanuit Openbaringen naar de huidige opwarming? Past klimaatverandering misschien in het plaatje van de eindtijd? En wat betekent het leven in de eindtijd als het gaat om duurzaamheid? Is duurzaam leven wel zo belangrijk als de aarde toch vergaat? Tijdens mijn workshop ga ik als journalist duurzaamheid bij het Reformatorisch Dagblad, in op hoe we ons als christenen moeten verhouden tot duurzaamheid in een tijd van uitstervingsrebellie, klimaatstress en ecologische hypes. Doe je mee?

Michiel Kerpel (RD)
 

Kijk je ook mee? Hier vind je meer informatie over de jongerendag.


Overzicht