Meer over Bijbelstudie

Medicijnen voor nu!

Een jongen uit Indonesië kwam graag onder het gehoor van een zende­ling. Die verhalen over God zijn zo mooi. En wat heeft Jezus veel wonderen gedaan! Wat had Hij veel liefde voor de mensen om Hem heen. ‘Maar jij, hoe denk jij over Jezus?’ vraagt de zendeling aan de jongen. De jongen haalt zijn schouders op en kijkt weg. ‘Dat weet ik niet hoor. Daar ga ik nog wel een keer over nadenken. Maar nu niet. Later misschien.’

Dan wordt de jongen ziek. Doodziek. Hij stuurt een vriend naar de zendeling. ‘Vraag om medicijnen!’ Die krijgt hij. Het is een flesje met een etiket. Op het etiket staat ‘Twee eetlepels, vandaag over een jaar innemen.’ ‘Wat?’ roept de jongen. ‘Maar over een jaar ben ik er misschien niet meer!’ Hij stuurt zijn vriend terug. De zendeling begrijpt het wel. Hij plakt een nieuw etiket op het flesje. ‘Twee volle eetlepels per dag innemen, vanaf morgen.’ ‘Vanaf morgen?’ zegt de zieke jongen. ‘Maar leef ik morgen nog wel?’ Voor de derde keer krijgt de zendeling het medicijnflesje terug. Voor de derde keer schrijft hij een nieuw etiket. Nu met ‘driemaal ’s daags twee eetlepels.’ Gelukkig! Dat zijn medicijnen voor nú!

Daarna is het uitgepraat tussen de jongen en de zendeling. ‘Jij wilde niet nadenken over Jezus. Je zei ‘dat komt later wel.’ Maar komt er wel een later? Wie zegt dat je dan nog leeft?’ Een leven zonder Jezus is als een dodelijke ziekte. Een medicijn voor over een jaar of voor morgen is niet de oplossing. Je hebt nú medicijnen nodig. Jezus Christus. Niet later, maar nu. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag nodig hebt.