Kom in actie

Kom in actie voor Stichting Gave!

Heb je een actie achter de rug? Laat het ons weten en inspireer andere gemeenten met jouw actie! 

Om je op weg te helpen, zie je hieronder een aantal actie-ideeën. Heb je een idee wat nog niet op deze pagina staat? Laat het ons weten. Heb je een actie achter de rug? Deel dat met ons!

Start je eigen actie!

Op de site van supp.to kun je gratis je eigen actie starten. Maak een sponsoraccount aan en laat je familie en vrienden weten dat je geld ophaalt voor het goede doel. Zij kunnen via een link eenvoudig geld overmaken! Super handig :-)

Detox challenge

Doe mee met de Yona Detox Challenge en laat je sponsoren. Je slaat dan twee vliegen in één klap!
Lees de ervaring van een andere Detox'er: "Een trillende telefoon en een oplichtend scherm leiden af. Dat wist ik al. Maar dat het zo heftig was? Tijdens de Yona Detox Challenge leerde ik hoe deze prikkels een beroep doen op ons brein. Wij zijn in staat om prikkels te negeren, of geven er juist eraan toe. Elke keer dat ik een pushbericht krijg, wil ik het graag lezen. Ik merk dat mijn brein supergevoelig gevoelig is voor impuls gestuurde reacties?"

Nachtje wakker

Zoek sponsors, omdat jij een hele nacht wakker blijft voor het goede doel. Het is natuurlijk het leukste als de hele JV meedoet, zodat je ’s nachts een gezellig programma neer kunt zetten. Je kunt ook de gemeente betrekken bij deze actienacht. Zorg voor een onderdeel waarbij gemeenteleden geld uit kunnen geven: een fair, een autowasactie of iets dergelijks. Er zijn ideeën genoeg te bedenken. Slaap er nog eens nachtje over...

Veiling

Organiseer een online veiling van producten of diensten. Benader winkels en bedrijven met de vraag of zij een product aan willen bieden. Vraag aan gemeenteleden welke ‘dienst’ zij willen laten veilen. Van het bakken van een appeltaart tot het opknappen van een tuin, elke dienst is welkom. Een optie is om van elk gemeentelid die een dienst aanbiedt een kort filmpje op te nemen waarin verteld wordt welke dienst er aangeboden wordt. 

Rommelmarktroute

Haal al je oude spullen van zolder en organiseer een rommelmarktroute door het dorp waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Wie iets te verkopen heeft kan zich aanmelden, maak vervolgens een plattegrond of route. Het is de bedoeling dat de mensen vanuit hun voortuin spullen verkopen. Zorg voor mooie flyers die je kunt verspreiden, zodat je ook mensen bij de kerk kunt betrekken die zelf niet naar de kerk gaan. 

Spelletjesavond

Organiseer een gezellige spelletjesavond met bijv. Oudhollandse spellen. Deelnemers betalen voor deelname, hapjes en drankjes.

IJsbeerduik

Neem een duik in ijskoud water en laat je hiervoor sponsoren. Vind je een ijsbeerduik te koud? Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om je te laten sponsoren. Ga bijvoorbeeld een eind steppen, fietsen, hardlopen, kanoën etc.

Oliebollen bakken

December is de maand waarin er weer volop gegeten wordt. Maar... waarom alleen oliebollen eten in december? Bak zelf oliebollen en verkoop ze in de gemeente of aan buurtbewoners. Maak vooraf een bestellijst, zodat je alvast kunt inventariseren hoeveel stuks je moet bakken. Maar er een drive-in van of bezorg ze bij de mensen thuis.

Autowassen

Organiseer een autowasdag en zorg dat de auto’s van gemeenteleden – tegen betaling – weer blinken.

Secret dinner

Niet weten waar je gaat eten of niet weten wie er komen eten, dát is een geheime maaltijd. Maak een aanmeldformulier waarbij mensen kunnen aangeven of zij willen koken of dat zij uit eten willen. De mensen die uit eten gaan, betalen een bedrag per persoon of gezin.

Fair

Organiseer een markt die je aan een bepaald thema hangt. Benader sponsors die op deze dag mee willen werken, bijv. een bakker die graag een kraam vult. Je kunt er een drive-in markt van maken. Als de mensen aankomen krijgen ze een bestellijst en zo rijden ze door de markt heen. Ook een mooi moment om de actieproducten van de landelijke actie te verkopen!

Wedstrijd

Organiseer een wedstrijd waarbij deelnemers een bedrag betalen om mee te mogen doen. Denk aan een volleybaltoernooi, een zaalvoetbaltoernooi of iets dergelijks.

Pannenkoekenmaaltijd

Nodig gemeenteleden uit voor een pannenkoekenmaaltijd. Leuk voor jong en oud! 

Zangavond

Regel een benefietconcert. Verzamel muzikale gemeenteleden, die een instrument bespelen, en studeer als JV een aantal liederen in. Breng deze liederen tijdens het concert ten gehore. Vul het programma verder in met samenzang. Mensen betalen een toegangskaartje. Als het door coronamaatregelen niet mogelijk is om iedereen naar de kerk te laten komen, organiseer dan een livestream met een mogelijkheid om geld over te maken/te doneren.

Walking dinner

Het organiseren van een walking dinner vraagt wat van je organisatieskills. Je hebt mensen nodig die ergens gaan eten en je hebt mensen nodig die gaan koken. Mensen die koken, zorgen voor een hele maaltijd. Per gerecht staat er een bepaalde tijd vast, want zodra de tijd om is, gaan de eters naar het volgende adres. Voorbeeld: voor het voorgerecht krijg je driekwartier de tijd. Daarna ga je naar het volgende adres, waar je een uur de tijd krijgt voor het hoofdgerecht. Het nagerecht eet je weer ergens anders. Zo heb je je maaltijd bij drie verschillende gemeenteleden gegeten. Communiceer dit duidelijk op het aanmeldformulier: wat houdt een walking dinner in en wat wordt er van mensen verwacht?

Ontbijtactie

Laat gemeenteleden elkaar verrassen met een ontbijt! Iedereen kan voor zichzelf of een ander een ontbijt bestellen. Een aantal jongeren pakken dit in en bezorgen dit bij de gemeenteleden.