Blogs

Liefde en trouw in de praktijk

Op 10 april was het zover: de uitgestelde huwelijksconferentie werd tóch gehouden. Digitaal, dat wel, maar stiekem ervaarde ik dat bijna als een voordeel... Ik kreeg namelijk zúlke mooie, open vragen! Ik dacht achteraf: het is maar de vraag of ze die ook hadden durven stellen als we bij elkaar in een zaal zaten. Begrijp me goed, ik zal blij zijn als we in november D.V. weer bij elkaar mogen zijn met een conferentie, maar digitaal samenzijn heeft echt niet alleen maar nadelen.

Ik hield een lezing over seksualiteit en gezinsvorming. Wat een prachtig onderwerp om samen over van gedachten te wisselen. De grote rijkdom van Gods plannen met ons in het huwelijk. Samen één worden, genieten, God danken. En dan de kinderzegen, als Hij het geeft. De grote kroon op het huwelijk. 'Maar', vroeg een deelnemer, 'hoe moet je het dan zien als een stel dat de Heere samen dient en verlangt naar een kindje tóch de kinderzegen niet ontvangt van Hem?' Of een vraag als: wij worstelen er zo mee hoe we met seksualiteit om moeten gaan voor ons huwelijk, het is zo'n grijs gebied. Ik ben dankbaar voor de vragen, dankbaar ook dat ik mocht getuigen van onze goede, almachtige God Die erbij is in onze huwelijken, in voorspoed en tegenspoed.

Nu we het toch over het huwelijk hebben: had u of heb jij de nieuwe readers al gezien op de website? De afgelopen maanden zijn deze beschikbaar gekomen. Ik heb ze geschreven nadat ik samen met mijn man in onze gemeente een jaar huwelijkscatechisatie had gegeven. Deze readers zijn dan ook uitermate geschikt voor dat doel. Er is een reader voor leidinggevenden (met wat meer toelichting en mogelijke antwoorden op vragen) en een reader voor de deelnemende stellen. Aan de hand van vijf onderwerpen kunnen leidinggevenden en deelnemers samen in gesprek over het huwelijk als verbond, de vijf talen van de liefde, communicatie, seksualiteit en gezinsvorming en huisgodsdienst. Ze zijn gratis te downloaden en kunnen ook in de webshop besteld worden. Elk onderwerp is voorzien van verschillende opdrachten waaruit een keuze kan worden gemaakt (Bijbelstudie, stellingen, casussen enzovoorts). Wij maken er dit jaar bij leven en welzijn weer gebruik van!

Alissa Bakker

Door: Alissa Bakker op 12 april 2021


Overzicht