Kerst

'Davids Zoon, lang verwacht; Die miljoenen eens zaligen zal, werd geboren in Bethlehems stal...' Kerst is een periode van blijdschap en verwondering. Samen herdenken we het grote wonder dat God mens werd, en dat Zijn naam Immanuel is: God met ons. 

We willen als HHJO diverse handvatten aanreiken, die je kunt gebruiken tijdens deze dagen of tijdens de Kerstvakantie. Voor jou als jongere of voor met elkaar thuis in het gezin. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld een kerstschets voor de kinderen onder de twaalf jaar. Verder zijn er ook kerstverhalen te lezen. De online Bijbelstudie 'God is mens geworden' is een mogelijke invulling voor de kerstavond voor de verenigingen. En onderaan de pagina vind je blogs over Kerst. 

We wensen jullie goede en rijke Kerstdagen en roepen op tot: ‘Komt, laten wij aanbidden die Koning!'

Kerstverhalen

Veel kinderen (en ouderen!) kijken er al naar uit: het verhaal tijdens het kinderkerstfeest. Tijdens de vertelling neem je de luisteraars mee in het leven van een persoon. Ze voelen de emoties en beleven de gebeurtenissen mee. Op weg naar de climax kun je soms een speld horen vallen. Ook als jongere zijn kerstverhalen heerlijk om te lezen. Daarom hebben we een aantal verhalen voor je verzameld. De verhalen zijn geschreven door jong en oud. Dit zal je als lezer ook merken bij het lezen van een verhaal. Je mag de verhalen ook gebruiken als inspiratiebron voor jouw nieuwe eigen verhaal. 

Lees alle Kerstverhalen

Bijbelstudie 'God is mens geworden'