Kerst

'Komt allen tezamen, jubelend van vreugde...' Misschien krijg je ook wel een wat dubbel gevoel bij dit oude kerstlied. 

Want: wat blijft er nu over van Kerst nu Nederland weer in een harde lockdown is gekomen? Als HHJO reiken we diverse handvatten aan die je kunt gebruiken tijdens deze dagen. Voor jou als jongere, of voor met elkaar thuis in het gezin. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld een speciale kerstschets voor de kinderen onder de twaalf jaar. Verder zijn er ook kerstverhalen te lezen. De online Bijbelstudie 'God is mens geworden' is een alternatief voor de kerstavond voor de verenigingen. En onderaan de pagina vind je blogs over Kerst. 

Hoewel het wellicht opnieuw een andere Kerst zal zijn dan vorige jaren, is het wonder dat we herdenken niet kleiner. En daarom: ‘Komt, laten wij aanbidden die Koning!

Bijbelstudie 'God is mens geworden

Kerstverhalen

Veel kinderen (en ouderen!) kijken er al naar uit: het verhaal tijdens het kinderkerstfeest. Tijdens de vertelling neem je de luisteraars mee in het leven van een persoon. Ze voelen de emoties en beleven de gebeurtenissen mee. Op weg naar de climax kun je soms een speld horen vallen. Ook als jongere zijn kerstverhalen heerlijk om te lezen. Daarom hebben we een aantal verhalen voor je verzameld. De verhalen zijn geschreven door jong en oud. Dit zal je als lezer ook merken bij het lezen van een verhaal. Je mag de verhalen ook gebruiken als inspiratiebron voor jouw nieuwe eigen verhaal. 

Lees alle Kerstverhalen